Covoare asfaltice pe mai multe drumuri judeţene. Unde se va interveni!

Covoare asfaltice pe mai multe drumuri judeţene. Unde se va interveni!

Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri a transmis către Consiliul Judeţean o situaţie cu lucrările de întreţinere şi reparaţii ce vor fi făcute anul acesta pe tronsoanele de drum judeţean, făcând şi o prioritizare a acestora în funcţie de gradul de degradare.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean, Costică Macaleţi, drumurile judeţene pe care se va interveni cu prioritate, cu covoare asfaltice, sunt Vorona-Poiana, dar şi Dumeni-Cordăreni.

“Drumul judeţean Vorona- Poiana este praf, vom mai interveni cu covor asfaltic pe Dumenii-Cordăreni, nu mergem până la Vorniceni, că ar însemna să consum toţi banii. Dorim să intervenim pe cei 2,5 km de la Prăjeni, deşi acolo aşteptăm o decizie a instanţei care să se spună ce se întâmplă. Putem interveni doar cu lucrări de genul acesta, cu reparaţii. Este un drum foarte prost. Să vedem cum se încadrează că cei de la drumuri au programul multianual în funcţie de buget pe covoare asfaltice, plombări, pietruiri. Mi-aş dori să intervenim şi la Corni, dar acolo este treabă mai complicată, trebuie tratat cu investiţii, nu cu reparaţii, dar o să reparăm şi să trecem pe Huţani-Bucecea”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Botoșani.

Bugetul pe care Direcţia Judeţean de Drumuri şi Poduri îl are anul acesta pentru reparaţii şi întreţinere este de 16,8 milioane lei.

“Aceşti bani trebuie să îi împărţim, eu aş merge cu sume mai mari pentru covoare asfaltice, dar trebuie să facem şi plombări”, a mai spus Macaleţi.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Modificări în grupul PNL din Consiliul Judeţean

Luni, 5 Februarie 2018
726

Doi consilieri judeţeni aleşi pe listele PNL, în urma scrutinului din 2016, renunţă la mandatele din Consiliului Judeţean, locul acestora urmând a fi luat de supleanţi.Unul dintr...

Consilier local, nemulţumit de funcţionarea iluminatului public din Botoşani: "Suntem defazaţi"

Duminică, 4 Februarie 2018
496

Iluminatul public în municipiul Botoşani este o problemă readusă frecvent în discuţie în cadrul sedinţelor de Consiliu Local.  Aşa s-a întâmplat şi la ultima ...

Operaţiile laparoscopice, tot mai căutate la Spitalul Mavromati

Duminică, 4 Februarie 2018
2216

Intervenţiile chirurgicale moderne prin această metodă, care au mai multe beneficii în comparaţie cu cele clasice, după cum susţin medicii, sunt alese în special de botoşănenii ple...