Compactoare noi achiziționate de Urban Serv pentru colectarea deșeurilor menajere

Compactoare noi achiziționate de Urban Serv pentru colectarea deșeurilor menajere

Conducerea  Urban Serv Botoșani a anunțat azi că societatea a achiziționat 3 compactoare Euro 5, anii 2012-2014, dintre cele mai bune de pe piață la momentul actual.

Acestea vor fi folosite pentru transportul deșeurilor menajere din municipiul Botoșani, achiziție considerată importantă de conducerea unității, ținând cont de faptul că instituția nu a mai cumpărat nici un utilaj în ultimii zece ani.

Prețul pentru un astfel de compactor a fost de 20.000 de euro bucata.

”Am achiziționat trei compactoare de 12 m cubi cu sistem de compactare clasic și 2,5 metri cubi cu sistem de compactare doar pentru pubele și un compactor de 20 metri cubi. Șasiul Mercedes este un șasiu specializat pentru servicii municipale, care are caracteristici special, este o mașină mai joasă care se poate ridica în funcție de necesitate, cu uși mari și vizibilitate la geamuri”, a explicat directorul Urban Serv, Bogdan Buhăianu.

Acesta a mai adăugat că în perioada următoare urmează a se achiziționa încă două compactoare noi, Euro 6, mai ales că unitatea ar beneficia de sprijinul municipalității de la Botoșani.

“Cel mai important aspect pe care îl apreciez la această investiție constă în faptul că  aceste utilaje pot colecta și deșeuri selective, concomitant cu deșeurile menajere și este de apreciat intenția de a reînoi parcul auto pe care l-am sprijinit cu finanțare de la Consiliul Local”, a explicat și viceprimarul Cosmin Andrei.

Valoare  investiției pentru cele cinci compactoare depășește 200.000 de euro.

( Anca Savel)

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
117

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
85

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
253

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...