Clădirile de patrimoniu din municipiul Botoșani, lăsate în paragină, au intrat în atenția Primăriei!

Clădirile de patrimoniu din municipiul Botoșani, lăsate în paragină, au intrat în atenția Primăriei!

Potrivit viceprimarului Viorel Iliuță, au fost identificate nouă astfel de imobile, de care proprietarii nu s-au mai ingrijit.

Spațiile s-au transformat în adevărate focare de infecție, din cauza deșeurilor depozitate, dar și loc de adăpost pentru boschetari și pentru câinii maidanezi.

Primăria a trimis câte o adresă către fiecare dintre proprietarii imobilelor, prin care au solicitat ca aceștia să spună ce intenționează să facă cu aceste clădiri.

Reprezentanţii Primăriei Botoşani vor promova și o nouă  Hotărâre de Consiliu Local, care să prevadă şi sancţiuni în cazul proprietarilor care nu vor lua măsuri în ceea ce privește aceste clădiri.

"O să înaintăm o propunere în Consiliul Local care să țină cont de legislația națională și de Hotărârea de Consiliu Local existentă, după care vom lua măsuri punitive împotriva celor care nu respectă legislația în vigoare. În urma adreselor făcute am primit un singur răspuns, de la proprietarul fostului sediu al Partidului Democrat, care a spus că este de acord să împrejumuiască, pentru a nu deveni o groapă de gunoi în zonă. Dacă vom constata că sunt gunoaie putem sancționa prin Protecția Mediului, dacă clădirea este într-o avansată stare de degradare și pune în pericol circulația, prin neîngrădire, și se poate prăbuși, putem lua măsuri cu ajutoul celor de la Inspecția în Construcții. Intenția este de a rezolva un aspect ce ține de urbanism, nu de a da amenzi", a spus Viorel Iliuță.

Pe lângă clădirile de patrimoniu, sunt și alte imobile lăsate de izbeliște și de care proprietarii nu s-au mai preocupat de ani de zile.
 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
299

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
514

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
151

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...