Ceartă în Consiliul Local de la numirea membrilor CA la Urban Serv și Modern Calor! Social-democrații, acuzați de "interese personale și șmecherii"

Consilierii locali s-au întrunit, joi, în ședință de îndată pentru a numi membrii în noile Consilii de Administrație de la societățile Modern Calor și Urban Serv, după ce procedura de selecție s-a încheiat, dar luarea unei decizii a generat cearta si acuzatii intre alesii municipali.

Ceartă în Consiliul Local de la numirea membrilor CA la Urban Serv și Modern Calor! Social-democrații, acuzați de "interese personale și șmecherii"

Consilierii social-democrați nu au fost de acord cu propunerea făcută de primarul Cătălin Flutur prin proiectul de hotărâre, care a nominalizat primele cinci persoane care au participat la selecție, în funcție de punctajul obținut, și au cerut ca numirea membrilor CA să se facă prin vot secret.

La societatea Urban Serv au trecut de procedura de selecție opt persoane, iar la Modern Calor șase persoane, numărul membrilor CA de la cele două societăți subordonate Consiliului Local trebuind să fie de cinci.

Consilierul local Eugen Țurcanu a anunțat că nu va participa la vot, gest făcut de altfel de toți consilierii liberali.

"Ma miram ca Victor Ponta mai are puiuti pe aici, pe la Botoșani. Va reglati conturile acum in Consiliul Local, ati avut societatea, v-ați selectat ce oameni ati vrut, incercați să vă reglați lucrurile la partid, nu prin această manieră de a ne contrazice acum în Consiliul Local. Nu înteleg de ce refuzați să vă asumați public niște oameni", a spus Eugen Țurcanu.

Și consilierul local Gabriel Alecsandru a propus ca cele cinci persoane care vor face parte din CA de la  Urban Serv și Modern Calor să fie nominalizate în ordinea punctajelor obtinute la concursul de selectie.

"Deschidem posibilitatea ca în locul celor mai bune cinci persoane să punem persoane care sunt sub media grupului și chiar la distanță mare de grup, cine a văzut ierahizarea vede ca la societatea Urban Serv primul se detașează de ceilalți la punctaj destul de mult, creem posibilitatea să dăm administrarea societății unor persoane care au punctaj mic, ne abatem de la calitate pentru niște interese personale. Nu voi participa, nu vreau să am pe conștiință că au intrat persoane care conform evaluarii au obtinut un punctaj mic. Anticipez că doamna Mioara Jurgiu va fi nominalizata", a spus si Marius Oroșanu.

La randul sau, primarul Ctatlin Flutur a explicat alegerea pe care a facut-o pentru componenta celor doua Consilii de Administratie.

"Îmi asum acest proiect de hotarâre. Propunerea din partea mea a fost logică, în urma punctajului realizat de cei înscriși, știam că trebuie să fie cinci și am ales să îi propun pe primii cinci din listă, ca punctaj. Trebuie să ținem cont că indiferent de calitățile manageriale și de punctajul pe care îl obțin cei care au participat toți au primit un punctaj și intră pe această listă din care autoritatea tutelară care înseamnă CL votează și dau mandat reprezentanților în AGA ca să îi numească", a explicat primarul. 

"Este un vot la persoana si nu as vrea sa supunem oprobiului public persoanele care au trecut sau nu aceasta evaluare", a explicat viceprimarul Cosmin Andrei cererea ca votul sa fie secret.

"Lasa mult de dorit aceasta sedinta pentru faptul ca dumneavoastra doriti sa va impuneti niste oameni. |Cred ca stiti foarte bine ce au depus colegii dumneavostra care au participat la concursuri fiindca le-au depus in primul rand foile la partid. Va lasam pe dumneavoastra sa faceti aceasta smecherie in care dati deoparte oameni competenti si aduceti persoane care fac parte din PSD", a spus Catalina Lupascu.

Social-democratii, care detin majoritatea in Consiliul Local, au decis ca votul pentru stabilirea membrilor CA de la cele doua societati sa fie unul secret.

Persoanele selectate pentru CA de la Urban Serv: Ion Sorici, Sorin Apotrosoaiei, Gheorghe Pricopi, Constantin Zărnescu, Cezar Nicuță, Nicolina Chirilă, Manuela Aniței, Mioara Jurgiu.

Persoanele selectate pentru CA de la Modern Calor: Doru Constantin, Constantin Zărnescu, Simion Drelciuc, Lucian Andrei Mărgărit, Dan Deleanu, Cristian Nistor.

 

 

Spune-ne opinia ta