Ce investiții vor fi făcute, în anul 2017, pe drumurile județene!

Ce investiții vor fi făcute, în anul 2017, pe drumurile județene!
Președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți, apreciază că în cel mai scurt timp vor începe discuțiile și calculele pentru pregătirea bugetului pe anul 2017, prioritatea numărul 1 pentru autoritățile județului fiind drumurile.

Șeful Consiliului Județean susține că vor fi alocate fonduri din bugetul județean pentru partea de întreținere, iar pentru investițiile de amploare în infrastructura rutieră vor fi solicitate fonduri de la bugetul de stat și de la Uniunea Europeană. 

"Trebuie să facem ceva pentru drumurile județene, în sensul că să demarăm proiectări dincolo de faptul că cineva din zona politicului spunea că ne-a lăsat totul la cheie. Nu este adevărat, nu a lăsat nimic la cheie. Ne dorim să intrăm pe programe de investiții, inclusiv anul acesta tot ce am putut da în materile de fonduri am dat la drumuri județene să reparăm și să plombăm acolo unde sunt drumuri foarte proaste. Apa și drumurile sunt priorități. La apă e societate comercială și trebuie ei să demareze proiecte, programe europene, iar noi, Consiliul Județean, pentru că avem Direcția Județeană de Drumuri și Poduri direct în subordonare aici vom fi foarte atenți să dăm fondurile necesare. Banii pe care îi avem noi la buget îi putem da doar pentru partea de întreținere, dar trebuie să venim în parteneriat cu Guvernul sau pe fonduri europene să putem face investiții", a declarat președinele Consiliului Județean. 

Pe lângă drumul strategic, care este cea mai importantă investiție care se dorește a fi făcută în județul Botoșani, președintele Consiliului Județean speră să fie alocate fonduri de la Compania Națională de Investiții pentru reparații pe drumurile unde sunt alunecări de teren, fiind avute în vedere și drumurile Coșula-Vorona, Ionășeni-Mășcăteni și Coțușca-Ghireni.
 
"Am trimis la CNI solicitare pentru cele cinci alunecări de teren mari, de pe drumurile județene. Drumul Coșula-Vorona are o parte de proiectare făcută și printr-un proiect transfrontalier încercăm să prindem Coțușca-Ghireni până la naționalul pietruit", a mai spus Costică Macaleți. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
96

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
184

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
89

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...