Camerele fixe pentru controlul rovinietei NU au devenit şi radare

Camerele fixe pentru controlul rovinietei NU au devenit şi radare

Camerele de control fixe pentru verificarea rovinietei vor deveni, de la începutul lui 2019, şi radare. Aşa suna o ştire care a fost intens citită şi comentată în luna noiembrie a anului trecut. Informaţia a fost lansată oficial inclusiv de către Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi, fiind precizate inclusiv locaţiile în care se află aceste camere.

Potrivit Monitorul de Suceava, proiectul nu a fost pus în practică de la 1 ianuarie 2019 şi nici nu sunt şanse să fie pus în aplicare prea curând. De ce, nu prea am reuşit să aflăm. Se pare că au fost multe presiuni şi interese pentru ca aceste camere fixe să nu devine şi radare, cel puţin nu în viitorul apropiat, scrie sursa citată.

Poliţia Rutieră a semnat un protocol cu Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere şi va folosi aceste camere de monitorizare şi control cu rol de radare fixe. Conform proiectului, un autovehicul care va rula cu o viteză mai mare decât cea maximă admisă va fi înregistrat de un senzor atunci când roţile din faţă ale autovehiculului vor ajunge la senzorul din asfalt.   

Următorul pas era ca aceleaşi camere să fie folosite şi la depistarea şi sancţionarea transportatorilor care circulă cu greutate depăşită.

Deocamdată, cert este că aceste puncte de control rămân doar pentru verificarea automată a rovinietei. 

Lista cu localităţile şi drumurile publice din Moldova pe care sunt instalate camere pentru controlul rovinietei este următoarea:

Suceava: DN 17 Vama, DN 2 Iacobeşti

Bacău: DN 11 – Sănduleni, DN 15 – Gârleni, DN 2 - Nicolae Bălcescu
Botoşani: DN 29 - Baisa
Galaţi: DN 25 – Şendreni, DN 26 – Vânători, DN 24 - Cosmeşti
Iaşi: DN 28 – Leţcani, DN 24 – Popricani, DN 2 – Moţca

Neamţ: DN 15 – Vaduri, DN 15 - Călugăreni
Vaslui: DN 24 – Crasna, DN 24B - Râşeşti
Vrancea: DN 23 – Vulturu.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
115

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
83

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
252

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...