Botoșani: Locuințele pentru medici sunt în aer!

Botoșani: Locuințele pentru medici sunt în aer!

Mult anunțatul proiect "locuințe pentru medici" s-a împotmolit înainte de prima cărămidă. Negocierile bat pasul pe loc după ce proiectul inițial a suferit modificări, iar constructorul spune că suma alocată în acest sens, prin Agenția Națională de Locuințe (ANL), este multe prea mică pentru a acoperi necesarul, astfel că nu mai continuă contractul. Mai mult, dacă o nouă licitație nu are loc până la finalul anului, banii vor fi pierduți.

Este vorba despre locuințele pentru medici care urmau să fie construite pe strada Ștefan cel Mare din municipiul Botoșani, care în proiectul inițial erau prevăzute cu șarpantă. Consproiect M SRL Botoșani, firma care a câștigat proiectul, a aflat ulterior că blorurile nu vor avea șarpantă, ci terasă, perspectivă care presupune alte cheltuieli decât cele estimate inițial. 

Autoritățile județului spun că a fost o greșeală de proiectare în contractul inițial și că în prezent se poartă negocieri între ANL și  Consproiect M SRL Botoșani. "Varianta cu terasă ne convine mai mult nouă pentru că vom câștiga niște apartamente în plus, dar sunt și niște bani în plus. Noi am prins bani pentru utilități”, a precizat Costică Macaleți, președintele Consiliului Județean Botoșani. Dacă cei un milion de lei în plus nu vor fi alocați, Consiliul Județean ar putea pierde banii pentru locuințe, fapt care va face și mai dificilă convingerea medicilor de a veni la Botoșani.

Viitoarele locuințe pentru medici sunt proiectate să fie construite pe un teren amplasat pe strada Ștefan cel Mare, în apropierea Secției de Boli Infecțioase, terenul fiind dat în folosință gratuită de către Consiliul Județean către ANL, care va finanța investiția. Fiecare bloc va avea câte cinci locuințe cu câte o cameră și 15 apartamente cu două camere. Cheltuielile cu utilitățile vor fi suportate de Consiliul Județean, care va da bani și pentru căi de acces, alei pietonale, spaţii verzi şi împrejmuire. De-a lungul timpului au existat numeroase cereri, mai ales din partea medicilor tineri, de a li se pune la dispoziție o locuință.

 

Spune-ne opinia ta