Penitenciarul Botoșani a dat start protestelor din penitenciare

Penitenciarul Botoșani a dat start protestelor din penitenciare

Angajatii Penitenciarului Botosani, prin Sindicatul Novo Legis, au protestat vineri in fata institutiei, dand startul unei serii de proteste la nivel national, cu punctul culminant in data de 3 octombrie, la Bucuresti, in fata Ministerului Justitiei. Membrii sindicatului au cerut demisia ministrului Justitiei, Tudorel Toader, si a sefului ANP, Marian Dobrică, pentru incompetenta si respectiv numirea ilegala in functie.

De asemenea, se cere trecerea pe grila de salarizare din 2022 incepand cu octombrie 2018 pentru a se inlatura discriminarile din sectorul bugetar. 

Angajatii Penitenciarului vor ajunge la refuzul de a intra in serviciu atata timp cat toate masurile Ministrului Tudorel Toader sunt pro detinuti, iar angajatii din subordine nu semnifica nimic pentru el.

Contactat telefonic de Digi 24, Tudorel Toader spuen că nu știe nimic despre revendicările angajatilor și despre acest proces. 

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei: Nu, nu cunosc. De la dumneavoastră aflu acum. Nu dau nicio declaraţie până nu aflu eu direct conţinutul.

sindicatulnovolegis.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Au început pregătirile pentru a XVII-a ediție a Târgului Meșterilor Populari la Botoșani!

astăzi, 10:52
9

În perioada 10 – 12 mai, pe Pietonalul „Unirii” din Botoșani are loc cea de-a XVII-a ediție a Târgului Meșterilor Populari. Evenimentul este organizat de Centrul Jude...

Comunele hi-tech din Botoșani. Cum se dezvoltă unele localități făcând economie datorită sistemelor IT!

astăzi, 10:20
49

În județul Botoșani, câteva comune încep să se bazeze pe tehnologii industriale moderne pentru a dezvolta comunitățile, dar și pentru a face economie la buget. Printre altele, ...

Fata de 14 ani a fost găsită! Ce decizie au luat polițiștii în privința Denisei

astăzi, 09:52
154

Fata este din satul Sârbi, comuna Vlăsinești. Marți, în jurul orei 16:00, Denisa a părăsit domiciliul fără să își mai contacteze familia, astfel că, aproape de miezul nopț...