Beneficiarii ajutoarelor acordate de Guvern nu s-au grabit sa-si ridice produsele!

Beneficiarii ajutoarelor acordate de Guvern nu s-au grabit sa-si ridice produsele!
Campania de distribuire a celor patru kilograme de zahar si 15 kilograme de faina pentru fiecare beneficiar, desi a inceput pe 26 octombrie, in municipiul Botosani, dintre cei aproape 10.000 de beneficiari, doar 7.609 s-au prezentat pana miercuri la Incubatorul de Afaceri pentru a-si ridica ajutoarele constand in zahar si faina.

In luna decembrie s-au prezentat, in medie, cate 20 de persoane pe zi, fata de luna noiembrie, cand la jumatatea lunii se prezentau intr-o singura zi aproximativ 700 de persoane. Numarul initial de beneficiari, care era de peste 8.000, a fost suplimentat cu liste atat de someri, de persoane cu ajutor social, dar si de pensionari cu o pensie de pana in 400 lei.

In schimb, au fost si persoane carora li s-a sistat acest ajutor, fie ca nu au mai primit somaj, fie s-au angajat, fiind vorba de 388 de persoane, dintr-un numar total de 3.125 de someri, cat trebuiau initial sa primeasca zahar si faina.

Numarul de beneficiari a scazut si la persoanele cu handicap, intrucat, dintre 3.000 de persoane cu handicap, 54 nu mai pot beneficia de aceste ajutoare, fie au decedat , fie nu au mai primit gradul I sau II de handicap la evaluare, pentru a putea primi zaharul si faina.

In prezent, in hala de la Incubatorul de Afaceri, mai sunt in stoc 62.990 kilograme de faina si 43.184 kilograme de zahar, ajutoare oferite de Guvernul Romaniei, prin sprijinul financiar al Uniunii Europene.

Aceasta campanie va fi prelungita pana la inceputul anului viitor, pana va fi distribuita toata cantitatea de zahar si faina. In cazul in care sunt persoane care nu se pot deplasa pentru a-si ridica ajutoarele, acestea probabil vor fi duse acasa la persoana respectiva, de angajatii primariei.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
261

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
434

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
134

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...