Beneficiarii ajutoarelor acordate de Guvern nu s-au grabit sa-si ridice produsele!

Beneficiarii ajutoarelor acordate de Guvern nu s-au grabit sa-si ridice produsele!
Campania de distribuire a celor patru kilograme de zahar si 15 kilograme de faina pentru fiecare beneficiar, desi a inceput pe 26 octombrie, in municipiul Botosani, dintre cei aproape 10.000 de beneficiari, doar 7.609 s-au prezentat pana miercuri la Incubatorul de Afaceri pentru a-si ridica ajutoarele constand in zahar si faina.

In luna decembrie s-au prezentat, in medie, cate 20 de persoane pe zi, fata de luna noiembrie, cand la jumatatea lunii se prezentau intr-o singura zi aproximativ 700 de persoane. Numarul initial de beneficiari, care era de peste 8.000, a fost suplimentat cu liste atat de someri, de persoane cu ajutor social, dar si de pensionari cu o pensie de pana in 400 lei.

In schimb, au fost si persoane carora li s-a sistat acest ajutor, fie ca nu au mai primit somaj, fie s-au angajat, fiind vorba de 388 de persoane, dintr-un numar total de 3.125 de someri, cat trebuiau initial sa primeasca zahar si faina.

Numarul de beneficiari a scazut si la persoanele cu handicap, intrucat, dintre 3.000 de persoane cu handicap, 54 nu mai pot beneficia de aceste ajutoare, fie au decedat , fie nu au mai primit gradul I sau II de handicap la evaluare, pentru a putea primi zaharul si faina.

In prezent, in hala de la Incubatorul de Afaceri, mai sunt in stoc 62.990 kilograme de faina si 43.184 kilograme de zahar, ajutoare oferite de Guvernul Romaniei, prin sprijinul financiar al Uniunii Europene.

Aceasta campanie va fi prelungita pana la inceputul anului viitor, pana va fi distribuita toata cantitatea de zahar si faina. In cazul in care sunt persoane care nu se pot deplasa pentru a-si ridica ajutoarele, acestea probabil vor fi duse acasa la persoana respectiva, de angajatii primariei.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Avertizare now casting- COD PORTOCALIU de furtuni!

Miercuri, 20 Septembrie 2017
1738

Potrivit Avertizării, până la orele 23:30, în judeţul Botoșani, în localităţileBotoșani, Bucecea, Dorohoi, Flămânzi, Bălușeni, Brăești, Broscăuți, Cânde...

Sebastian Coltescu, luat la tinta de antrenorii Flavius Stoican si Costel Enache: ”E strigator la cer”

Miercuri, 20 Septembrie 2017
217

Antrenorul celor de la Poli Iași a fost trimis în tribună în minutul 55 al meciului cu FC Botoșani."Este strigător la cer să nu poți discuta cu arbitrul! L-am întrebat...

RATAREA campionatului in meciul FC Botosani - Poli Iasi! A sutat peste poarta de la un metru de linia portii - VIDEO

Miercuri, 20 Septembrie 2017
139

Unul dintre ele a fost în minutul 77. La scorul de 3-2 în favoarea gazdelor, echipa lui Flavius Stoican a oferit una dintre marile ratări din acest sezon: Kizito i-a pus mingea în f...