Beneficiarii ajutoarelor acordate de Guvern nu s-au grabit sa-si ridice produsele!

Beneficiarii ajutoarelor acordate de Guvern nu s-au grabit sa-si ridice produsele!
Campania de distribuire a celor patru kilograme de zahar si 15 kilograme de faina pentru fiecare beneficiar, desi a inceput pe 26 octombrie, in municipiul Botosani, dintre cei aproape 10.000 de beneficiari, doar 7.609 s-au prezentat pana miercuri la Incubatorul de Afaceri pentru a-si ridica ajutoarele constand in zahar si faina.

In luna decembrie s-au prezentat, in medie, cate 20 de persoane pe zi, fata de luna noiembrie, cand la jumatatea lunii se prezentau intr-o singura zi aproximativ 700 de persoane. Numarul initial de beneficiari, care era de peste 8.000, a fost suplimentat cu liste atat de someri, de persoane cu ajutor social, dar si de pensionari cu o pensie de pana in 400 lei.

In schimb, au fost si persoane carora li s-a sistat acest ajutor, fie ca nu au mai primit somaj, fie s-au angajat, fiind vorba de 388 de persoane, dintr-un numar total de 3.125 de someri, cat trebuiau initial sa primeasca zahar si faina.

Numarul de beneficiari a scazut si la persoanele cu handicap, intrucat, dintre 3.000 de persoane cu handicap, 54 nu mai pot beneficia de aceste ajutoare, fie au decedat , fie nu au mai primit gradul I sau II de handicap la evaluare, pentru a putea primi zaharul si faina.

In prezent, in hala de la Incubatorul de Afaceri, mai sunt in stoc 62.990 kilograme de faina si 43.184 kilograme de zahar, ajutoare oferite de Guvernul Romaniei, prin sprijinul financiar al Uniunii Europene.

Aceasta campanie va fi prelungita pana la inceputul anului viitor, pana va fi distribuita toata cantitatea de zahar si faina. In cazul in care sunt persoane care nu se pot deplasa pentru a-si ridica ajutoarele, acestea probabil vor fi duse acasa la persoana respectiva, de angajatii primariei.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cinci elevi vor reprezenta județul Botoșani la Olimpiada Națională de Informatică de la Constanța!

astăzi, 14:45
265

Inspectoratul Școlar Județean Botoșani a publicat rezultatele finale la Olimpiada Județeană de Informatică, precum și lotul care va reprezenta județul la faza națională.Elevii din lotul ...

Comunicat - În urma solicitărilor deputatului PSD Tamara Ciofu, Ministerul Sănătății a aprobat dotarea cu aparatură a cabinetelor medicilor de familie și a centrelor de permanență

astăzi, 14:12
71

Parlamentarul PSD Tamara Ciofu a anunțat astăzi că în urma mai multor solicitări pe care le-a adresat încă de anul trecut Guvernului pentru dotarea cabinetelor medicilor de familie ș...

Delegaţie Erasmus+ din patru ţări, la Palatul Administrativ din Botoșani! FOTO

astăzi, 13:45
175

Șapte profesori şi 17 elevi din Germania, Turcia şi Italia au fost astăzi în vizită la Palatul Administrativ, însoţiţi de gazdele lor- patru profesori şi 14 elevi ai Seminarului Te...