Bani mai mulţi pentru reparaţiile pe drumurile judeţene. "Vom merge mai mult cu covoare asfaltice"

Bani mai mulţi pentru reparaţiile pe drumurile judeţene. "Vom merge mai mult cu covoare asfaltice"

Conducerea Consiliului Judeţean Botoșani a solicitat directorilor Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri să facă o informare cu privire la tronsoanele de drum judeţean pe care vor fi efectuate reparaţii în cursul acestui an, în limita fondurilor disponibile.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean, Costică Macaleţi, bugetul alocat în anul 2018 pentru reparaţii şi întreţinere drumuri judeţene este mai mare faţă de cel din anul precedent. Este vorba de o sumă de 16,7 milioane lei, în care intră şi costurile cu deszăpezirea din această iarnă.

“Suma este dublă faţă de anul precedent. Vor trebui să prezinte ce drumuri au mai proaste, care necesită covor asfaltic şi care plombări sau balast. Anul acesta se va merge mai mult pe covoare asfaltice, dar dacă este o plombă la 500 de metri nu ne apucăm să turnăm covor asfaltic”, a menţionat preşedintele Consiliului Judeţean.

Raportul ce va fi întocmit de cei de la Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri va fi prezentat şi consilierilor judeţeni. O investiíe importantă în infrastructura rutieră din judeţul Botoşani o reprezintă drumul strategic, lucrările pe tronsoanele care formează acest drum urmând a fi demarate anul acesta, după cum susţin reprezentanţii Consiliului Judeţean.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta