Bani ceruţi de două ori de primării din judeţ, la rectificarea bugetară. "Nu pot să accept acest lucru"

Bani ceruţi de două ori de primării din judeţ, la rectificarea bugetară. "Nu pot să accept acest lucru"

Primăriile din judeţ au început să trimită la Consiliul Judeţean necesarul de fonduri, în speranţa că vor primi bani după rectificarea bugetară făcută săptămâna trecută de Guvern.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Costică Macaleţi, susţine că nu este necesară o consultare cu primarii, iar de îndată ce se vor primi banii va fi făcută o şedinţă extraordinară pentru repartizarea acestora.

Şeful CJ a precizat că sunt primării care au solicitat fonduri care le-au mai fost alocate şi anul trecut.

“M-am uitat în regulament şi nu este necesară o consultare a primarilor pentru că nu dăm bani pentru drumuri. Mulţi cer bani pe care i-au mai cerut şi anul trecut, pentru aceeaşi situaţie şi nu pot să accept acest lucru. Spre exemplu cer nu ştiu câte miliarde pentru împrumuturi pe care le-au făcut şi aceeaşi sumă au cerut-o şi anul trecut care li s-a dat, a declarat Costică Macaleţi.

Suma alocată din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale este de 31,978 milioane lei, județul Botoșani fiind printre județele cu cele mai mari sume alocate la acest capitol. 80% din banii dați pentru echilibrarea bugetelor locale vor fi distribuiți de Administrația Județeană a Finanțelor Publice către primării pentru echilibrarea bugetelor, iar diferența de 20% va fi distribută de către Consiliul Județean pentru cofinanțări sau pentru programe de dezvoltare locală.

Din banii pe care le vor primi unitățile administrativ-teritoriale se vor putea acoperi și cheltuielile salariale care acum sunt descoperite, cum ar fi în învățământ.  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
349

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
622

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
177

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...