Afacerile "in familie" ale fostului director al DGASPC Botosani au iesit la iveala!

Afacerile "in familie" ale fostului director al DGASPC Botosani au iesit la iveala!

 Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean Botosani  

Curelariu a facut achizitii directe de la fratele sau, la un pret mult mai mare decat pretul pietei, asta rezulta in urma actiunii de audit a Consiliului Judetean Botosani desfasurata in toate institutiile subordinate DGASPC.

Fosta conducere a Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului a lasat in urma o "ploaie de deficiente", cum a mentionat si presedintele Consiliului Judetean, care a ramas stupefiat de modul in care angajatii centrelor Prietenia si modulul Lizuca si Sf. Spiridon au micsorat gramajul alimentelor la copiii institutionalizati.

Actiunea de audit din cadrul Consiliului Judetean, care tocmai s-a finalizat la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, scoate la iveala modul in care s-au facut achizitiile in ultimul an de zile.

"Aceasta actiune de audit a fost privind eficienta si eficacitatea gestionarii bunurilor materiale la unitatile subordinate DGASPC. Se pare ca au fost foarte multe deficiente, intrucat controlul a fost pentru activitatea din ultimul an, cand institutia a fost condusa de doamna Curelariu. O ploaie de deficiente, cele mai grave se refera la modul in care s-a desfasurat inventarierea, achizitiile directe. Aprovizionarea cu alimente a centrelui de plasament Prietenia si modulul Lizuca s-a efectuat fara a se urmari stocurile", a declarat Mihai Tabuleac, presedintele CJ.

Lucrul cel mai grav facut de fosta conducere a Directiei a fost sa cumpere mere la preturi foarte mari, chiar de la fratele sau, asa cum mentionase cu ceva timp in urma si Marius Orosanu, liderul sindicatului Impact.

"Preturile la care s-au achizitionat legumele si fructele pentru sezonul de iarna de la furnizorul S.C. Petrom SRL sunt mult mai mari decat preturile de pe piata de la acea data, iar achizitionarea acestor produse s-a facut prin achizitii directe, fara a se prezenta oferte de preturi. In acesta operatiune fosta directoare s-a implicat direct si este chiar o relatie de rudenie intre patronul respectivei firme si ea. Potrivit legii auditul doar constata, in acest moment se intocmesc programele de masuri care trebuiesc adoptate si sa fie indeplinite de catre organele competente, in acest caz, fiind directorul DGASPC. Sunt cu siguranta si masuri de natura disciplinara. Eu masuri am luat si inainte, cand i-am cerut sa faca un pas in spate, pe care l-a si facut", a spus presedintele CJ.

Ceea ce l-a deranjat cel mai tare pe presedintele CJ este faptul ca unii angajati au indraznit sa ia din mancarea copiilor institutionalizati.

"Sunt indivizi care au indraznit sa puna mana pe hrana copiilor, micsorandu-le chiar si gramajul alimentelor. O sa avem grija ca fiecare persoana care a gresit sa fie individualizata si sa raspunda material sau disciplinar. E foarte corect ce am facut in ceea ce priveste eliberarea din functia de director a doamnei Curelariu si organizarea unui nou concurs pentru functia de director", a precizat Tabuleac.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Voluntari - FC Botoşani 2-1 în 16-imile Cupei României

Marţi, 25 Septembrie 2018
312

FC Voluntari este prima echipă care s-a calificat în optimile de finală ale Cupei României, după ce a învins formaţia FC Botoşani, scor 2-1. Golurile au fost însc...

IMPORTANT: Deții un câine periculos ori agresiv? Iată ce obligații ai!

Marţi, 25 Septembrie 2018
336

Poliția Română desfășoară constant activități preventive și controale pentru a reduce riscurile producerii unor evenimente negative în care sunt implicați câini agresivi sau...

România, cel mai mare producător de nuci din Europa

Marţi, 25 Septembrie 2018
375

România a devenit cel mai mare producător de nuci al Europei, după doi ani cu randamente record, iar producțiile sunt în creștere ca urmare a majorării suprafețelor. Numai cu soiuri ...