Afacerile "in familie" ale fostului director al DGASPC Botosani au iesit la iveala!

Afacerile "in familie" ale fostului director al DGASPC Botosani au iesit la iveala!

 Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean Botosani  

Curelariu a facut achizitii directe de la fratele sau, la un pret mult mai mare decat pretul pietei, asta rezulta in urma actiunii de audit a Consiliului Judetean Botosani desfasurata in toate institutiile subordinate DGASPC.

Fosta conducere a Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului a lasat in urma o "ploaie de deficiente", cum a mentionat si presedintele Consiliului Judetean, care a ramas stupefiat de modul in care angajatii centrelor Prietenia si modulul Lizuca si Sf. Spiridon au micsorat gramajul alimentelor la copiii institutionalizati.

Actiunea de audit din cadrul Consiliului Judetean, care tocmai s-a finalizat la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, scoate la iveala modul in care s-au facut achizitiile in ultimul an de zile.

"Aceasta actiune de audit a fost privind eficienta si eficacitatea gestionarii bunurilor materiale la unitatile subordinate DGASPC. Se pare ca au fost foarte multe deficiente, intrucat controlul a fost pentru activitatea din ultimul an, cand institutia a fost condusa de doamna Curelariu. O ploaie de deficiente, cele mai grave se refera la modul in care s-a desfasurat inventarierea, achizitiile directe. Aprovizionarea cu alimente a centrelui de plasament Prietenia si modulul Lizuca s-a efectuat fara a se urmari stocurile", a declarat Mihai Tabuleac, presedintele CJ.

Lucrul cel mai grav facut de fosta conducere a Directiei a fost sa cumpere mere la preturi foarte mari, chiar de la fratele sau, asa cum mentionase cu ceva timp in urma si Marius Orosanu, liderul sindicatului Impact.

"Preturile la care s-au achizitionat legumele si fructele pentru sezonul de iarna de la furnizorul S.C. Petrom SRL sunt mult mai mari decat preturile de pe piata de la acea data, iar achizitionarea acestor produse s-a facut prin achizitii directe, fara a se prezenta oferte de preturi. In acesta operatiune fosta directoare s-a implicat direct si este chiar o relatie de rudenie intre patronul respectivei firme si ea. Potrivit legii auditul doar constata, in acest moment se intocmesc programele de masuri care trebuiesc adoptate si sa fie indeplinite de catre organele competente, in acest caz, fiind directorul DGASPC. Sunt cu siguranta si masuri de natura disciplinara. Eu masuri am luat si inainte, cand i-am cerut sa faca un pas in spate, pe care l-a si facut", a spus presedintele CJ.

Ceea ce l-a deranjat cel mai tare pe presedintele CJ este faptul ca unii angajati au indraznit sa ia din mancarea copiilor institutionalizati.

"Sunt indivizi care au indraznit sa puna mana pe hrana copiilor, micsorandu-le chiar si gramajul alimentelor. O sa avem grija ca fiecare persoana care a gresit sa fie individualizata si sa raspunda material sau disciplinar. E foarte corect ce am facut in ceea ce priveste eliberarea din functia de director a doamnei Curelariu si organizarea unui nou concurs pentru functia de director", a precizat Tabuleac.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Şase persoane sancţionate după ce au ameninţat şi insultat un procuror botoşănean pe Facebook

astăzi, 11:38
87

Nicoleta Arpinte a oferit declaraţii publice, în calitate de purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, cu privire la un pensionar trimis în judec...

Fondatoarea unei asociaţii de protecţia animalelor din Germania desemnată Cetăţean de onoare al municipiului Botoşani

astăzi, 11:30
90

Heike Lindlohr, fondatoarea asociaţiei germane Pfiitchenhoffnung e.V., a aflat de pe internet de problemele municipalităţii cu patrupezii fără stăpân. S-a implicat iniţial, în anul ...

"Scene fierbinți" în orășelul copiilor din Parcul Eminescu!

astăzi, 11:28
188

Aflaţi în misiune de patrulare, poliţiştii locali au surprins în noaptea de  joi spre vineri, la ora 00.35, pe M. Gabriel, în vârsta de 18 ani, M. Dumitru-Ciprian,...