A fost colaborator al fostei Securitati, dar si-a protejat colegii!

A fost colaborator al fostei Securitati, dar si-a protejat colegii!

 Arhivele CNSAS  

Primarul comunei Sulita a recunoscut ca a colaborat cu Securitatea, insa nu are de gand sa renunte, pentru atata lucru, la functia din Primarie! El spune ca solicitarea liberalilor are conotatii politice, mergand chiar pana la a spune ca Florin Turcanu se razbuna pentru esecul suferit de sotia sa in alegerile din vara.

Florin Turcanu, vicepresedintele Consiliului Judetean, i-a cerut primarului comunei Sulita sa renunte la functie, si asta pentru ca nu se cade ca un colaborator al fostei Securitati sa conduca o comuna.

Liberalul Florin Turcanu a intrat in posesia unui raport al CNSAS, in care se mentioneaza faptul ca numitul Costinel Ciubotaru, actualul primar al comunei Sulita, a fost colaborator al Securitatii in perioada 1984-1988, in timp ce lucra la scoala generala din Sulita, colaborarea facand-o sub numele Marinescu.

Primarul recunoaste ca a lucrat pentru Securitate, insa sustine ca din acest fapt nu au avut de suferit colegii lui.

Am fost colaborator, dar nu au avut de suferit colegii mei de pe urma asta. Eu mi-am protejat colegii, a declarat primarul Ciubotaru, precizand ca nu va renunta la primarie la solicitarea liberalului Turcanu.

Vicepresedintele Consiliului Judetean Botosani a precizat insa ca de pe urma colaborarii au avut de suferit multi oameni, fiind vorba despre persoane care lucrau in invatamant si care, potrivit celor declarate de liberalul Turcanu, au fost amenintate si au avut diverse probleme.

Primarul din Sulita sustine ca Turcanu vrea sa-l inlature de la conducerea primariei, fiind deranjat de faptul ca a pierdut 2 miliarde de lei vechi in campania electorala cu sotia sa, care a candidat pentru functia de primar. Primarul se mai plange ca, de cand se afla la carma primariei, i-au fost trimise numeroase inspectii de control in comuna.

Cu toate acestea, Florin Turcanu a precizat ca solicitarea demisiei primarului o face in calitate de locuitor al comunei, nu de vicepresedinte CJ.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Fondurile Prima Casă au fost distribuite băncilor după noi reguli. Vezi cum se dau banii anul acesta

astăzi, 16:22
184

Plafonul de garanţii aprobat luna trecută de Ministerul Finanţelor Publice pentru acest an este cu 20% mai mic faţă de cel din 2017.La finalul anului trecut, Ministerul Finanţelor Publice a ...

Botoşăneni ajunşi la spital după accidente în gospodărie

astăzi, 15:12
218

Este cazul unui italian stabilit în Botoşani şi care s-a tăiat la un deget de la mâna dreaptă după ce a utilizat defectuos un flex.Bărbatul, de 69 de ani, a suferit o plagă la d...

Start de an în forţă pentru antreprenorii botoşăneni. Numărul firmelor nou înfiinţate s-a dublat

astăzi, 14:07
117

Astfel, în luna ianuarie 2018 s-au înregistrat 136 de operatori economici, în condiţiile în care în aceeaşi lună a anului trecut au fost înregistraţi 62. C...