Un roman, declarat erou in Germania: A salvat viata unui coleg electrocutat

Un roman, declarat erou in Germania: A salvat viata unui coleg electrocutat
Scena pare desprinsa dintr-un film, dar este cat se poate de reala, actul de curaj fiind prezentat pe larg in presa locala! Pe o schela ingusta, la peste 2 metri inaltime, Adrian a aplicat manevrele de resuscitare invatate si a tinut victima in viata pana la venirea medicilor.

Adrian Marcu, un tanar de 29 de ani din Maramures, a ajuns erou in Germania, dupa ce a salvat viata unui coleg electrocutatScena pare desprinsa dintr-un film, dar este cat se poate de reala, actul de curaj fiind prezentat pe larg in presa locala, informeaza ProTV.

Adrian este jucator profesionist de handbal, dar munceste si ca electrician. In timp ce lucra intr-un mall din Munchen, a vazut cum un coleg s-a electrocutat la 380 de volti.

"A scos niste cabluri din tavan si unul dintre cabluri l-a lovit unde avea verigheta", a povestit el ulterior.

Adrian a alergat catre victima, a securizat zona, impiedicand astfel alte incidente, si a reusit sa il tina pe cel cazut din picioare in viata. Din fericire, a stiut imediat ce manevre sa aplice, pentru ca invatase asta la un curs de prim ajutor facut in urma cu doi ani, in Germania, in calitate de sportiv.

"L-am vazut pe colegul meu stand pe schela, am impins schela doi metri mai incolo ca sa n-am contact cu cablul. Stiam ca trebuie masaj cardio-respirator daca omul isi pierde constienta", a povestit el.

Dupa minute bune, manevrele au fost continuate de un alt coleg, polonez.

Conform presei locale, romanul si polonezul sunt adevarati eroi, pentru ca "s-au luptat timp de 20 de minute pe schela ingusta, la o inaltime de doi metri si jumatate, pana la sosirea pompierilor si a medicilor", informeaza ProTV, care citeaza presa germana.

"A fost un impuls de moment. Cred ca oricine era in apropiere ii acorda primul ajutor. Totul a fost adrenalina pura", a declarat tanarul.

Cei doi salvatori vor fi premiati miercuri, cand vor primi cate o distinctie din partea autoritatilor. Tot atunci, ei se vor reintalni si cu cel caruia i-au salvat viata.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Care este echipa care a vrut să îl ”fure” pe Andone și cum a răspuns antrenorul de la Botoșani!

astăzi, 07:48
124

Bogdan Andone e aproape să reușească o minune la FC Botoșani, formație pe care a preluat-o în iarnă, cu 12 puncte după 21 de etape.“Mi-a zis că mă salvează în decembrie...

După 20 de ani, coșmarul unui infirm obligat să cerșească și în Botoșani s-a terminat! (Video)

astăzi, 07:25
135

Un individ cu dublă cetățenie, română și moldovenească, este suspectat că a forțat o persoană vulnerabilă, cu infirmități grave, să cerșească timp de mai mulți ani.A fost pla...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Sfinţit Mc. Vasilevs, Episcopul Amasiei; Sf. Glafira; Sf. Mc. Chiril, Chindeu şi Tasie din Axiopolis (Cernavodă)

astăzi, 06:58
20

În vremea prigoanelor venite asupra creştinilor la sfârşitul secolului al 3-lea şi începutul celui de-al 4-lea, în cetatea Axiopolis din Dobrogea (numită astăzi Cernavodă...