Secretarul general al ONU: Lumea este amenintata de catastrofa daca nu ne revenim rapid din criza!

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a avertizat joi ca daca nu se actioneaza rapid pentru a opri criza economica, lumea ar putea fi confruntata cu miscari sociale de amploare iar multe state vor "falimenta", informeaza Reuters.

"Ceea ce a inceput ca o criza financiara s-a transformat intr-o criza economica globala", sustine secretarul general al ONU intr-un articol publicat in The Guardian.

"Ma tem ca va urma ceea ce e mai rau - o criza politica de amploare definita de miscari sociale, guverne slabite si cetateni tot mai furiosi, care si-au pierdut complet increderea in liderii lor si in viitor", a scris Ban Ki-moon.

Oficialul a afirmat ca criza economica a afectat in principal tarile cele mai sarace, care "se dezmembreaza intr-un ritm ingrijorator".

"Daca nu realizam o rederesare la nivel global, ne vom confrunta cu o catastrofa de proportii in dezvoltarea umana", sustine secretarul general al Natiunilor Unite. Ban a solicitat adoptarea unui "pachet de stimulare cu adevarat global" si a afirmat ca tarile in curs de dezvoltare vor avea nevoie de un trilion de dolari in 2009 si 2010.

"Exista o linie subtire intre bancile falimentare si statele falimentare, iar noi o traversam pe riscul nostru", a declarat secretarul general al ONU.

Comentariile lui Ban Ki-moon au fost facute in aceeasi zi in care liderii G20 s-au intalnit in Londra pentru a dezbate solutii la iesirea din criza. Unele state sustin injectii masive de capital pentru a intari economia mondiala, in timp ce altele vor adoptarea de reguli noi pentru a evita repetarea unor astfel de crize.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
152

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
240

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
101

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...