Marea Debarasare continua sambata, 4 aprilie, la Botosani si Dorohoi!

Ministerul Mediului (MM), impreuna cu organizatiile colective a producatorilor de echipamente electrice si electronice, continua seria campaniilor nationale de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice de la populatie, denumita Marea debarasare, inceputa in luna octombrie 2009.

Astfel, sambata, 4 aprilie, se va derula o noua campanie de acest gen din anul 2009. Evenimentul se va desfasura dupa procedura din editiile anterioare ale campaniei: cetatenii scot in fata locuintei deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE), urmand ca autoritatile locale prin operatorii de salubritate sa colecteze aceste tipuri de deseuri si sa le transporte la punctele special amenajate.

La nivelul judetului Botosani sunt implicate doua administratii publice locale: Primaria municipiului Botosani si Primaria municipiului Dorohoi, si doi agenti de salubritate SC Urban Serv SA Botosani si Directia de Servicii Publice Dorohoi. Prima campanie de acest gen in judetul Botosani a avut loc in luna noiembrie 2007, cand s-a colectat o cantitate de 12 tone DEEE. In anul 2008 s-au derulat 4 campanii, in care s-au colectat 17 tone DEEE.

Avand in vedere faptul ca tinta de colectare in anul 2009 este de 4 kg DEEE/cap de locuitor, continuarea seriei campaniilor nationale de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice de la populatie denumita ofera oportunitate cetatenilor in a sustine colectarea deseurilor de echipamente electrice si electronice.

Cetatenii din municipiul Botosani care doresc sa predea catre operatorul de salubritate echipamente uzate trebuie sa sune la dispeceratul SC Urban Serv SA Botosani - 0231.517007 - si sa furnizeze informatiile necesare pentru ridicarea acestora din fata blocului. Cetatenii din municipiul Dorohoi pot sa predea echipamentele uzate la cele trei puncte de colectare (containere) existente situate in Piata Plevna, Piata Olinescu si intersectia str. George Enescu – str. CD Gherea, deschise intre orele 8-13, a declarat Sorin Grindei, directoe Executiv al Agentiei pentru Protectia Mediului Botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
93

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
121

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
185

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...