"Prietenii pompierilor" – etapa judeţeană

"Prietenii pompierilor" – etapa judeţeană
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Botoşani, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani, organizează sâmbătă, 8 mai 2010, etapa judeţeană a Concursului cercurilor de elevi "Prietenii Pompierilor".
 
Acţiunea se va desfăşura la Liceul cu Program Sportiv Botoşani, cu începere de la ora 10.00.
Concursul este deschis participării tuturor elevilor din învăţământul gimnazial, având ca scop dezvoltarea capacităţii de înţelegere şi de apreciere a pericolelor generate de situaţii de urgenţă, precum şi de a promova atitudinile şi comportamentele corespunzătoare în situaţii de risc.           

Competiţia are două probe, teoretică şi practică. Proba teroretică a fost concepută în scopul verificării cunoştinţelor acumulate prin parcurgerea tematicii specifice prevăzută în protocolul încheiat între Ministerul Administraţiei şi Internelor şi Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, participanţii urmând să rezolve un chestionar cu 10 întrebări din domeniul prevenirii şi stingerii incendiilor.

La proba practică elevii trebuie să-şi arate îndemânarea şi viteza, la pista cu obstacole şi la ştafeta de 400 metri, tot cu obstacole.

Echipele clasate pe primele trei locuri vor fi premiate.


Plt. Dorina Lupu,
SUBOFIŢER DE RELAŢII PUBLICE

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Arestată în Rusia pentru spionaj în favoarea României!

Marţi, 19 Iunie 2018
642

Carina Țurcan, membră a Consiliului de Administraţie al companiei Inter Rao, a fost arestată fiind acuzată de spionaj în favoarea statului român au afirmat surse apropiate anchetei pe...

Sfârșit cumplit pentru o botoșăneancă: Și-a tăiat venele și apoi s-a spânzurat într-o pensiune!

Marţi, 19 Iunie 2018
4462

Sâmbătă, 16 iunie, în jurul prânzului,  într-o pensiune din zona Ursuleți, aproape de Piatra-Neamț, a fost găsită decedată o persoană de sex feminin.În u...

Guvernul anunță că dă 500 de euro pe lună pentru fiecare asistat social angajat: Nu-i mai sprijinim pe cei care pot munci, dar nu vor!

Marţi, 19 Iunie 2018
471

Lia Olguta Vasilescu a anuntat marti ca Guvernul PSD-ALDE schimba strategia si nu-i mai sustine pe cei care au putere de munca dar prefera sa stea pe ajutoare sociale si somaj. In schimb, ii va recomp...