Protestul paşnic de la Bucureşti, stricat de un grup de agitatori care atacă jandarmii! FOTO

Protestele de la Bucureşti, acolo unde peste o sută de mii de oameni au ieşit în stradă miercuri seară, au fost transformate în război între un grup de aşa-zişi protestatari şi jandarmi.

Protestul paşnic de la Bucureşti, stricat de un grup de agitatori care atacă jandarmii! FOTO

   Foto: Ştirile Pro Tv

În Piaţa Victoriei, un grup de protestatari au aruncat cu obiecte contondente. sticle dar şi cu bucăţi de gheaţă spre jandarmi, cu petarde şi au aprins torţe. Sunt torţe pe care de regulă le au galeriile de fotbal pe stadioane.

Mulţimea huiduie, semn că protestatarii nu sunt de acord cu acest gen de acţiuni violente ale grupului de agitatori. Incidentele au avut loc spre bulevardul Iancu de Hunedoara.

Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei a declarat, la Digi24: „Asupra cordoanelor de jandarmi au fost executate violenţe, iar acum mesajul pe care eu îl transmit este ca toate persoanele să părăsească Piaţa Victoriei, au fost violenţe asupra jandarmilor. Vom folosi materialele din dotare. Pentru siguranta lor, trebuie este să folosească căile de evacuare şi să părăsească zona în care au loc aceste violenţe. Avem echipe in teren, sunt multiplicatori de mesaje. Este important ca oamenii de bună credinţă să se delimiteze. În special cei care au venit cu copii să se delimiteze de zona în care au loc violenţe, ca să nu fie afectaţi de măsurile pe care le vom lua în acele zone”.

Un jandarm a fost rănit, iar agitatorii au incendiat obiecte stradale. Atmosfera este greu respirabilă din cauza gazelor lacrimogene cu care jandarmii au ripostat.

Ministrul de interne, Carmen Dan, a făcut un apel la protestatari să se delimiteze de grupul de incendiatori pentru ca aceştia din urmă să poată fi izolaţi.

Încă de miercuri după-amiază au apărut informaţii că în Piaţa Victoriei ar putea să vină câteva sute de suporteri dinamovişti care au asistat la meciul de Cupă a României la handbal masculin, disputat între Dinamo-Steaua, la sala Dinamo. În timpul meciului, suporterii au scandat lozinci împotriva PSD.
(Foto: Pro TV, Digi 24, Mediafax)




 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...