PROTEST în două instituții publice din Botoșani! "Nu se mai poate!"- FOTO

Protestul și declanșarea unei grevei cu încetarea activității este singura cale care le-a mai rămas angajaților din două instituții publice din Botoșani de a obține măririle salariale pe care le tot cer de doi ani încoace.

PROTEST în două instituții publice din Botoșani! "Nu se mai poate!"- FOTO

33 de angajați din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Botoșani și 7 salariați ai Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu Botoșani au încetat, marți, activitatea timp de două ore, și au protestat în fața APM.

Oamenii și-au manifestat în acest mod nemulțumirea vizavi de inechitățile salariale din sectorul bugetar, ei având aceleaşi salarii ca în anul 2009, în condițiile în care colegii lor din aceeaşi familie ocupaţională au beneficiat de majorări salariale substanțiale.

"La nivelul Ministerului Mediului, per total, salariile sunt la nivelul anului 2009, mai puțin al 13-lea salariu și prima de vacanță. Avem doi ani de zile de când ne luptăm să obținem măcar o majorare decentă. Suntem la limita dintre supraviețuire și la acest moment veniturile noastre sunt egale cu datoriile noastre. Nu mai avem nicio cale de comunicare cu Ministerul și cu Agenția Națională decât a protestelor. Am epuizat toate celelalte căi. Am făcut adrese scrise, nenumărate discuții, nu am reușit niciodată să obținem decât promisiuni care s-au dovedit a fi minciuni pentru că avem aceleași salarii din 2009. Noi am cerut o majorare de salarii de 50% din SGG. Asta înseamnă la brut un 700-800 de lei per angajat și aici mă refer la angajatul ajuns în funcție maximă de consilier superior", a precizat Loredana Burlacu, consilier juridic în cadrul APM Botoșani.

La ora actuală salariul maxim pentru un post de execuție la APM Botoșani este de 2.100 lei net, șefii de servicii au 2.800 lei, iar directorul are o leafă de 3.100 lei net.  Angajații celor două instituții amenință cu grevă și declanșarea conflictului de muncă, care ar duce la încetarea activității.

"Domnul director are salariul de infirmier în Spitalul Județean. Nu ne comparăm cu niciun sistem, suntem doar 1.845 de oameni la nivel național și clar nu avem importanță pentru niciuna dintre puterile politice (..) O să blocăm actele de reglementare, Garda va bloca controalele, și odată cu blocarea actelor de reglementare vom bloca fondurile europene pentru  că actul de închidere a fondurilor europene se închide la APM. Atunci nu o să mai plângem noi, o să plângă alții pentru noi. Nu se mai poate, e ultima speranță", a mai spus Loredana Burlacu.







 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Patru posturi de subofițer scoase la concurs din sursă externă de ISU Botoșani!

astăzi, 18:00
31

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani a scos la concurs patru posturi de subofițer, prin încadrare directă.Posturile sunt:-&nb...

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
353

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
191

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...