Prefectul le-a cerut directorilor să participe la manifestările de 1 Decembrie "Să fiți pregătiți pentru a rezista"

Prefectul le-a cerut directorilor să participe la manifestările de 1 Decembrie "Să fiți pregătiți pentru a rezista"

Prefectul județului Botoșani, Dan Șlincu, le-a cerut tuturor directorilor de instituții să fie prezenți la manifestările ce vor fi organizate de Ziua Națională a României, în Centrul Istoric din municipiul Botoșani.

Șlincu a spus ca în cazul în care unii directori nu vor fi prezenți să desemneze un reprezentant din cadrul instituției.

"Prognoza meteo ne transmite faptul că va fi o vreme mai urata, rece si ploioasa. Sa fiti pregatiti pentru a rezista pana la sfaristul ceremonialului", a spus prefectul Dan Șlincu în ședința Colegiului Prefectural de marți.

Ceremonialul de Ziua Națională a României ce va avea loc în Piaţa 1 Decembrie din Centrul Istoric al Municipiului Botoşani, la Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial.

La fel ca şi în anii anteriori, botoşănenii vor primi fundiţe tricolore, Cancelaria Prefectului pregătind în acest sens în jur de 800 de astfel de simboluri ale Zilei Naţionale.

Ceremonia militară va debuta vineri, la ora 9:30, în Centrul Vechi, odată cu constituirea detaşamentului de onoare, format din plutoane de militari de la Unitatea Militară 01251 Botoşani, Unitatea Militară 01189 Botoşani, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi şi Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Ulterior, un sobor de preoţi va oficia un TeDeum, iar începând cu ora 10:20 vor fi rostite alocuţiunile referitoare la Ziua Naţională a României. La 10:40 va începe depunerea de coroane la Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial iar la ora 11:00 este programată defilarea detaşamentului de onoare.

 

 

Spune-ne opinia ta