Poti primi 3.000 de euro pentru a-ti deschide o afacere

Poti primi 3.000 de euro pentru a-ti deschide o afacere
Persoanele care doresc sa inceapa o afacere pot primi pana la 3.000 de euro pentru aceasta, printr-un proiect cu fonduri structurale europene derulat de Scoala Nationala de Studii Politice si Administriative (SNSPA), au anuntat reprezentantii institutiei.

In cadrul proiectului "E.H.R. - Antreprenoriat pentru resurse umane" vor fi organizate cursuri gratuite de formare a abilitatilor antreprenoriale si manageriale, la capatul carora participantii vor lansa o afacere proprie.   Potrivit surselor citate, cursurile de antreprenoriat si abilitasi manageriale ii vor ajuta pe participanti sa invete sa ia deciziile potrivite pentru afacerea lor. Cursurile se vor desfasura in doua etape distincte si succesive, in cadrul unor module, precum: initierea si gestionarea afacerii, management de proiect, resurse umane, marketing, e-business, orientare vocationala si analiza muncii, motivatie, leadership, creativitate.

In perioada desfasurarii cursurilor, participantii vor fi asistat in elaborarea propriului lor plan de afaceri pentru o idee pe care doresc sa o implementeze. Planurile de afaceri care se concretizeaza prin deschiderea unei firme vor intra intr-o competitie, incheiata cu premii.

Este vorba despre 72 de premii de excelenta, cu o valoare cuprinsa intre 1.000 si 3.000 de euro si 468 de mentiuni in valoare de 1.410 lei (brut). Astfel, cei inscrisi in proiect vor putea pune bazele propriei afaceri in maximum doua luni de la terminarea primului modul de cursuri.

In proiect se pot inscrie persoane care au domiciliul stabil intr-una dintre urmatoarele regiuni de dezvoltare: Bucuresti-Ilfov, Sud-Est (Braila, Buzau, Constansa, Galasi, Tulcea, Vrancea), Nord-Est (Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava, Vaslui), Nord-Vest (Bihor, Bistrita-Nasaud, Cluj, Maramures, Satu-Mare, Salaj), Sud-Vest (Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt, Valcea), Centru (Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures, Sibiu).

Pentru cursuri se pot inscrie specialisti in resurse umane care doresc sa isi deschida o afacere. Ei trebuie sa fie absolventi ai unui masterat sau ai unui curs in resurse umane sau angajati ai departamentelor si firmelor de resurse umane.

  De asemenea, la cursuri pot participa absolventi de psihologie cu atestat de psihologia muncii sau organizationala care doresc sa isi deschida un cabinet propriu de consultanta sau o afacere.

Totodata, pot urma cursurile persoanele care doresc sa-si deschida o afacere dar nu sunt specialisti in resurse umane. Acestia isi pot dobandi aceasta calitate prin participarea la un curs de CNFPA Resurse Umane, realizat si atestat la orice firma de profil.

Proiectul este derulat de SNSPA in parteneriat cu Federasia "Junior Chamber International", D&D Research si Asociasia Nasionala a Editorilor si Autorilor de Teste Psihologice si Educasionale.

Pentru detalii suplimentare intra pe ehr-antreprenoriat.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Marcel Ciolacu anunță regionalizarea României. ”Asta nu înseamnă că se vor desființa!”

astăzi, 08:45
62

Ciolacu a dat ca exemplu Polonia și arată că se face un studiu foarte amplu privitor la modul în care va fi reorganizată România.”Reforma bugetară și reorganizarea teritori...

Suferința unui copil de 6 anișori: De la un accident banal, la confruntarea cu un inamic necruțător!

astăzi, 08:16
209

Părinții s-au alarmat și l-au dus la medic. Pentru că totul s-a întâmplat în timpul pandemiei, așteptarea pentru programare și diagnostic a fost o încercare grea.Dup...

Care este echipa care a vrut să îl ”fure” pe Andone și cum a răspuns antrenorul de la Botoșani!

astăzi, 07:48
449

Bogdan Andone e aproape să reușească o minune la FC Botoșani, formație pe care a preluat-o în iarnă, cu 12 puncte după 21 de etape.“Mi-a zis că mă salvează în decembrie...