Închisoare cu suspendare sub supraveghere, pentru fostul comandant al unității militare din Ionășeni

Închisoare cu suspendare sub supraveghere, pentru fostul comandant al unității militare din Ionășeni
Sentință definitivă pronunțată de Curtea de Apel Militară București, în cazul fostului comandant al unității militare din localitatea Ionășeni, comuna Trușești.

Maiorul în rezervă Valerică Obreja, acuzat de abuz în serviciu și delapidare, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, cu o perioadă de încercare de cinci ani.

Pe durata termenului de încercare fostul comandant al unității militare va trebui să se supună următoarelor măsuri de supraveghere: să se prezinte la datele fixate la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Botoşani; să anunţe, în prealabil orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea; să comunice şi să justifice locul de muncă; să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele de existenţă. Orice nerespectare a acestor măsuri atrăgând revocarea suspendării executării pedepsei.

Totodată, magistrații au dispus confiscarea în favoarea statului a sumei de 5.806 lei reprezentând folosul realizat de Obreja pentru sine şi pentru alţii.

Valerică Obreja a fost trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție.
Potrivit rechizitoriului, in perioada 2003-2007, Valerica Obreja, in calitate de comandant al unitatii Ionaseni, a dispus subordonatilor sai sa presteze diferite servicii - lucrari de constructii, renovarea unor locuinte, activitati agricole etc. - in timpul programului de activitate, in folosul sau sau al altor persoane. In acest mod, sustin procurorii, ofiterul ar fi cauzat un prejudiciu Ministerului Apararii Nationale in valoare de 13.982,83 lei si a creat un folos material pentru sine si pentru alte persoane fizice in suma totala de 5.806,33 lei.

De asemenea, potrivit rechizitoriului, Valerica Obreja si-a insusit din patrimoniul unitatii militare doua tone de ciment pe care le-a folosit in interes personal.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
144

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
531

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
216

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...