Politistii merg la Basescu. Palatul Cotroceni, pazit de sute de jandarmi!

Politistii merg la Basescu. Palatul Cotroceni, pazit de sute de jandarmi!

   Mediafax

Mii de politisti au protestat vineri in fata Guvernului, nemultumiti de diminuarea cu 25 la suta a salariilor, coloana indreptandu-se in aceste momente catre Palatul Cotroceni, unde ii asteapta efective sporite de jandarmi care asigura securitatea presedintelui statului. 

Politistii ii solicitasera sefului statului sa vina in fata Guvernului pentru a sta de vorba cu ei, termenul stabilit de protestatari fiind ora 12.00. Pentru ca Traian Basescu nu a dat niciun semn, la ora 12.00 fix, coloana a pornit spre Palatul Cotroceni, unde intre timp s-au adunat efective sporite de jandarmi, Palatul fiind inconjurat de garduri de protectie.

Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, a declarat, vineri, la Bistrita, ca salariile in Politie nu sunt mari, dar comparativ cu restul bugetarilor nu sunt cele mai mici.

"Salariile in Politie nu sunt mari, dar compartiv cu restul bugetarilor nu sunt cele mai mici. Discutam de venituri, nu de salarii. Eu ii rog sa isi faca datoria si sa isi aduca aminte ca anul trecut nu au avut platit niciun drept si am reusit cu eforturi foarte mari ca sa le platesc drepturile de chirie pe care domnul Nica nu le platise, al 13-lea salariu, drepturile de echipament, toate am reusit sa le platesc. Incet, bazandu-ne pe o crestere economica sanatoasa, vom reusi sa indreptam lucrurile si sa incepem sa asiguram dotari ca si cele din 2006. Nu stiu ca cineva pana la mine sa mai fi cumparat vreo masina pentru Politie sau macar sa le repare pe cele pe care le-am cumparat atunci", a spus Vasile Blaga, citat de Mediafax.

Intrebat cata rabdare ar trebui sa mai aiba politistii, Blaga a spus: "Eu as vrea ca economia sa duduie de maine dimineata".

Blaga a adauga ca politistii au dreptul sa isi manifeste nemultumirile. "Toti colegii din sistemul de ordine publica trebuie sa isi faca datoria si sa asigure linistea publica. Pe de alta parte, sunt liberi in conformitate cu legea si in timpul liber sa isi manifeste nemultumirile fiindca sunt convins ca au astfel de nemultumiri fiindca nimeni nu este fericit cand ii sunt diminuate veniturile numai ca, pe de alta parte, am fost obligati sa luam aceste masuri dure. Puteam sa lasam si noi sa se adanceasca dezechilibrele bugetare. Puteam doi ani de zile sa rezistam si sa nu avem astfel de costuri politice, dar am considerat obligatoriu sa facem lucrurile acestea si colegii mei din MAI fac aceste sacrificii. Speram ca economia isi da drumul si sa reusim sa nu mai fim obligati sa luam astfel de masuri in continuare", a spus Blaga.

Conform ziare.com, cateva sute de politisti afiliati la confederatia Cartel Alfa au inceput protestul, vineri dimineata, in Piata Victoriei, oamenii strigand "Jos Guvernul, jos incompetentii".

Printre revendicarile protestatarilor se numara stoparea disponibilizarilor, mentinerea varstei si a criteriilor actuale din legea pensiilor, plata integrala a activitatii prestate, deblocarea finantarii sistemului.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Care este echipa care a vrut să îl ”fure” pe Andone și cum a răspuns antrenorul de la Botoșani!

astăzi, 07:48
108

Bogdan Andone e aproape să reușească o minune la FC Botoșani, formație pe care a preluat-o în iarnă, cu 12 puncte după 21 de etape.“Mi-a zis că mă salvează în decembrie...

După 20 de ani, coșmarul unui infirm obligat să cerșească și în Botoșani s-a terminat! (Video)

astăzi, 07:25
129

Un individ cu dublă cetățenie, română și moldovenească, este suspectat că a forțat o persoană vulnerabilă, cu infirmități grave, să cerșească timp de mai mulți ani.A fost pla...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Sfinţit Mc. Vasilevs, Episcopul Amasiei; Sf. Glafira; Sf. Mc. Chiril, Chindeu şi Tasie din Axiopolis (Cernavodă)

astăzi, 06:58
18

În vremea prigoanelor venite asupra creştinilor la sfârşitul secolului al 3-lea şi începutul celui de-al 4-lea, în cetatea Axiopolis din Dobrogea (numită astăzi Cernavodă...