Gardianul care a cerut mita de la un detinut, cercetat in stare de libertate! - COMPLETARE

Gardianul care a cerut mita de la un detinut, cercetat in stare de libertate! - COMPLETARE
Flagrant cu 100 de euro si un inel din aur, detinutul care a "oferit" mita alegandu-se cu promisiunea ca va beneficia de conditii mai bune de detentie in urma unui raport favorabil intocmit de gardian!

Parchetul de pe langa Tribunalul Botosani efectueaza cercetari fata de Balba Mihai Dan, in varsta de 40 de ani, din Botosani, supraveghetor la Penitenciarul Botosani, pentru savarsirea infractiunii de luare de mita.

"Acesta a pretins de la un detinut suma de 100 de euro si un inel din aur, promitand ca va intocmi un raport favorabil pentru a fi transferat in zona de executie a pedepsei in regim semideschis. Prin metode specifice, supraveghetorul a fost prins in flagrant in momentul in care a primit suma de bani si inelul. A fost luata masura retinerii supraveghetorului pentru o perioada de 24 de ore, el fiind prezentat Tribunalului in vederea arestarii preventive pentru 29 de zile", a declarat procurorul Aurel Simion, purtator de cuvant in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani.

La operatiunea finalizata cu retinerea angajatului de la Penitenciar a contribuit si Serviciul Judetean din cadrul Directiei Generale Anticoruptie.
 

UPDATE: Magistratii au respins, vineri, propunerea de arestare preventiva pentru 29 de zile a gardianului Balba Mihai Dan, in schimb angajatul Penitenciarului Botosani avand interdictie de a parasi tara. Astfel, cercetarile vor continua cu inculpatul in stare de libertate!

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

astăzi, 18:51
74

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

astăzi, 18:02
192

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 17:08
46

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...