Obuz descoperit pe marginea drumului!

Pirotehnistii sositi la fata locului spun ca elementul de munitie gasit de un barbat care incerca sa acopere cu pietris o groapa era in perfecta stare de functionare.

Sambata, 16 mai 2009, cu putin inainte de ora 11.00, personalul specializat in misiuni de asanare pirotehnica din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Nicolae Iorga al Judetului Botosani a fost solicitat sa se deplaseze in satul Bobolesti, orasul Stefanesti, pentru a pentru a ridica un obuz exploziv de ruptura, calibru 120 mm.

Munitia a fost descoprita de un cetatean in partea carosabila a unui drum comunal in momentul in care acesta incerca sa acopere cu pietris o groapa formata chiar in fata curtii sale.

Constientizand pericolul barbatul a anuntat politistii, care au izolat zona si au solicitat sprijinul pirotehnistilor. Echipa pirotehnica, condusa de capitan Stefan Usurelu, a stabilit ca elementul de munitie, trecut prin gura de foc, era in perfecta stare de functionare.

Obuzul a fost ridicat si transportat in conditii de maxima siguranta in poligonul de la Copalau, in vederea distrugerii. Misiunea echipei pirotehnice a fost dificila avand in vedere ca elementul de munitie era ingropat in pozitie verticala in partea carosabila a drumului comunal, iar stratul de pamant in amestec cu pietris foarte tasat, pentru degajarea acestuia fiind necesara folosirea uneltelor genistice.

Dupa aceasta operatiune s-a executat asanarea terenului inconjurator, neconstatadu-se prezenta altor elemente de munitie.

Pirotehnistii botosaneni reamintesc cetatenilor ca, in cazul in care descopera munitie ramasa neexplodata, sa nu atinga aceste elemente, sa nu le loveasca sau sa le miste din locul in care au fost gasite, sa nu incerce sa demonteze componentele munitiei sau sa le ridice, transporte sau depoziteze in incaperile locuintelor, la locul de munca ori in depozite de fier vechi. Sa anunte IJSU sau Politie prin telefonul de urgenta 112 pentru a interveni in vederea ridicarii si neutralizarii acestor elemente.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Suferința unui copil de 6 anișori: De la un accident banal, la confruntarea cu un inamic necruțător!

astăzi, 08:16
1

Părinții s-au alarmat și l-au dus la medic. Pentru că totul s-a întâmplat în timpul pandemiei, așteptarea pentru programare și diagnostic a fost o încercare grea.Dup...

Care este echipa care a vrut să îl ”fure” pe Andone și cum a răspuns antrenorul de la Botoșani!

astăzi, 07:48
205

Bogdan Andone e aproape să reușească o minune la FC Botoșani, formație pe care a preluat-o în iarnă, cu 12 puncte după 21 de etape.“Mi-a zis că mă salvează în decembrie...

După 20 de ani, coșmarul unui infirm obligat să cerșească și în Botoșani s-a terminat! (Video)

astăzi, 07:25
154

Un individ cu dublă cetățenie, română și moldovenească, este suspectat că a forțat o persoană vulnerabilă, cu infirmități grave, să cerșească timp de mai mulți ani.A fost pla...