Moldova traieste prin talentele sale, iar astfel de oameni ne reprezinta cel mai bine in Europa!

Moldova traieste prin talentele sale, iar astfel de oameni ne reprezinta cel mai bine in Europa!

VLAD IVANOV

Moldovenii la Cannes! De ani buni, regizorii din Iasi sau Vaslui, impreuna cu actori din intreaga Moldova, starnesc valva in pretentioasa lume buna de la Cannes.

Vasluianul Corneliu Porumboiu, ieseanul Cristi Mungiu, actori de marca precum botosaneanul Vlad Ivanov sau Ion Sapdaru, dar si multi altii, sfintesc pelicule peste pelicule si castiga premii importante in prestigioasa manifestare.

Dupa succesele inregistrate cu "A fost sau n-a fost", "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", in care au jucat actori din Iasi si Botosani, Vlad Ivanov primind recunoasterea internationala a talentului sau in cel de-al doilea film, al lui Cristian Mungiu, un alt produs a reusit sa impresioneze: "Politist, adjectiv", al lui Corneliu Porumboiu.

Film din care, desigur, nu putea sa lipseasca Vlad Ivanov.

Filmul "Politist, adjectiv", de Corneliu Porumboiu, a primit, sambata, premiul juriului sectiunii "Un Certain Regard", la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes.

De asemenea, filmul lui Porumboiu a primit, sambata, premiul FIPRESCI (Federation Internationale de la Presse Cinematographique) pentru sectiunea "Un Certain Regard". "Politist, adjectiv" a fost filmat la Vaslui, la fel ca şi primul film realizat de Corneliu Porumboiu, "A fost sau n-a fost".

La succesul amintit se mai adauga inca unul, foarte important, obtinut tot de un iesean: Ioan Antoci, licentiat si doctorand in teologie, a fost premiat la Festivalul Filmului de la Cannes pentru cel mai bun scenariu din Europa Centrala si de Est. Tinarul scenarist Ioan Antoci este autorul povestii "Ciinele japonez", pentru care a primit, ca premiu, 10.000 de euro si o statuie unicat, creata de Adam Fedorowicz.

"Moldova trăieşte prin talentele sale, iar astfel de oameni ne reprezintă cel mai bine în Europa", a spus Theodor Paleologu, ministrul Culturii.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânărul fermier din Botoșani: Viața între doctorat și câmpurile de rapiță din satul natal! (Foto)

astăzi, 10:09
245

Gabriel Iustinian Saveliev este din comuna Broscăuți, județul Botoșani. A studiat la Facultatea de Agricultură din cadrull Universității de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad&rdq...

”Minune” în sediul Poliției Locale din Botoșani, cu o femeie din Ialomița!

astăzi, 09:44
144

În cursul zilei de miercuri, în jurul orei 10.30, o patrulă a Poliției Locale Botoșani, care acționa în zona străzii Independenței din municipiu, a observat în parcarea u...

Doctorița cu 290 de luări de mită de la bolnavi de cancer, oprită de judecători să lucreze la stat, dar lăsată să lucreze la privat

astăzi, 09:16
196

Anca Ababneh Dumitrovici a recunoscut că a primit mită de 280 de ori în mai puțin de o lună. Avocații săi au susținut că nu a putut să refuze banii și cadourile primite de la bolnavi p...