Sarbatoare în parohia Miorcani din judetul Botosani

Sarbatoare în parohia Miorcani din judetul Botosani
Sute de credincioşi din parohia Miorcani, Protopopiatul Darabani, au participat ieri la slujba de resfinţire a Bisericii Sf. M. Mc. Dimitrie şi la Sfânta Liturghie, oficiate de Înalt Preasfinţitul Teofan, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. Programul liturgic a început dimineaţă, cu slujba Aghezmei mici şi cea a Utreniei.

După slujba de resfinţire, atât bărbaţii, cât şi femeile au trecut prin sfântul altar pentru a se închina şi a se ruga în faţa sfintei mese.

La finalul Sfintei Liturghii, pr. Constantin Pânzariu, protopop al Protopopiatului Darabani, a dat citire Actului de sfinţire a Bisericii Sf. M. Mc. Dimitrie.

Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei a rostit apoi un cuvânt de învăţătură, în care a vorbit despre semnificaţia Evangheliei citite în cadrul Sfintei Liturghii.

"Atât întrebarea, cât şi răspunsul din Evanghelia de astăzi arată un lucru: că tot ceea ce facem în viaţă are urmare atât în viaţa noastră, cât şi în viaţa copiilor noştri. Păcatele părinţilor se moştenesc în viaţa fiilor. Binecuvântarea şi fapta bună a părinţilor pătrund în viaţa copiilor", a remarcat IPS Teofan.

La slujba de resfinţire a sfântului lăcaş de la Miorcani a fost prezent şi pr. Constantin Chelaru, fost paroh al acestei parohii, care a coordonat cea mai mare parte a lucrărilor de la Biserica Sf. M. Mc. Dimitrie.

"Acest efort al ctitorilor şi al întregii obşti a redat demnitatea dintâi comunităţii ortodoxe din Miorcani, greu încercată de fenomenul prozelitismului sectar. Odată cu demararea acestor lucrări, s-a observat un nou suflu în viaţa spirituală a credincioşilor", a spus pr. Constantin Chelaru.

De asemenea, pr. paroh Remus Hruşcă a mulţumit Mitropolitului Moldovei şi Bucovinei pentru prezenţă, dar şi credincioşilor care au contribuit la înfrumuseţarea sfântului lăcaş. IPS Teofan l-a hirotesit iconom pe pr. Constantin Chelaru şi sachelar pe pr. Remus Hruşcă. (C.C.)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

astăzi, 21:23
270

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
425

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12
156

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...