Militar de carieră, apreciat şi premiat în Colegiul Prefectural FOTO

Numit "Omul anului" de către Forţele Terestre, plutonierul adjutant Vasile Iftime, câştigătorul Secţiunii Presă, film şi literatură în cadrul concursului cu acelaşi nume, a fost apreciat şi de directorii instituţiilor deconcentrate şi reprezentanţii Instituţiei Prefectului, reuniţi în Colegiul Prefectural.

Militar de carieră, apreciat şi premiat în Colegiul Prefectural FOTO

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

În urmă cu două săptămâni a avut loc festivitatea de premiere a câştigătorilor din Forţele Terestre Române ai concursului "Omul Anului", pentru anul 2016.

Această competiţie a fost inaugurată în Armata României în anul 2010 şi urmăreşte recompensarea valorii profesionale a personalului militar şi civil care contribuie prin faptele lor, la crearea unei imagini pozitive instituţiei militare şi la creşterea vizibilităţii structurilor militare, la nivel naţional şi internaţional. La competiţie au participat ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri, soldaţi profesionişti şi personalul civil contractual, care, prin faptele, acţiunile sau lucrările elaborate, au contribuit la creşterea prestigiului Forţelor Terestre Române.

Botoşanii au fost reprezentaţi cu succes de Vasile Iftime- miliar de carieră dar şi scriitor, care a obţinut locul I la Secţiunea Presă, film şi literatură. În cadrul Colegiului Prefectural de miercuri, Vasile Iftime, militar în cadrul Batalionului 335 "Alexandru cel Bun" a fost premiat cu o diplomă şi o plachetă de către prefectul Dan Şlincu.

"Vă mulţumesc pentru distincţia acordată în acest cadru festiv în prezenţa domniilor voastre. Vreau să vă spun că nu sunt cu nimic mai prejos decât colegii mei din Botoşani sau colegii mei din ţară. Cu toate că sunt un om normal şi, vorba maestrului Caramitru, uneori se mai oferă premii şi oamenilor normali, chiar dacă din perspectiva a ceea ce fac, sunt cel mai atipic scriitor şi cred că este valabilă şi viceversa. Lucrez de 25 de ani în Armată şi nu mi-am propus să mă dau rănit vreodată. Vă mulţumesc încă o dată pentru premiu", a spus Vasile Iftime. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Consiliul Judeţean, obligat să pună bani deoparte pentru Nova Apaserv

Marţi, 15 August 2017
666

Obligaţia a fost instituită de auditorii Curţii de Conturi care au constatat lipsa acestui fond de garantare în cadrul exerciţiului financiar aferent anului 2016."Unitatea administr...

Luna august aglomerează spitalele: botoşănenii care muncesc în străinătate îşi tratează afecţiunile acasă

Luni, 14 August 2017
2810

Un botoşănean care lucrează legal într-o ţară a Uniunii Europene a constatat pe propria-i piele că nu poate accesa serviciile medicale, deşi plăteşte asigurări de sănătate. A venit a...

Estimări meteorologice pentru următoarele zile

Luni, 14 August 2017
2301

Manifestările de instabilitate atmosferică au cuprins jumătatea vestică a ţării şi treptat se îndreaptă spre est, ca atare sunt aşteptate precipitaţii şi în judeţul Botoşani....