Militar de carieră, apreciat şi premiat în Colegiul Prefectural FOTO

Numit "Omul anului" de către Forţele Terestre, plutonierul adjutant Vasile Iftime, câştigătorul Secţiunii Presă, film şi literatură în cadrul concursului cu acelaşi nume, a fost apreciat şi de directorii instituţiilor deconcentrate şi reprezentanţii Instituţiei Prefectului, reuniţi în Colegiul Prefectural.

Militar de carieră, apreciat şi premiat în Colegiul Prefectural FOTO

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

În urmă cu două săptămâni a avut loc festivitatea de premiere a câştigătorilor din Forţele Terestre Române ai concursului "Omul Anului", pentru anul 2016.

Această competiţie a fost inaugurată în Armata României în anul 2010 şi urmăreşte recompensarea valorii profesionale a personalului militar şi civil care contribuie prin faptele lor, la crearea unei imagini pozitive instituţiei militare şi la creşterea vizibilităţii structurilor militare, la nivel naţional şi internaţional. La competiţie au participat ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri, soldaţi profesionişti şi personalul civil contractual, care, prin faptele, acţiunile sau lucrările elaborate, au contribuit la creşterea prestigiului Forţelor Terestre Române.

Botoşanii au fost reprezentaţi cu succes de Vasile Iftime- miliar de carieră dar şi scriitor, care a obţinut locul I la Secţiunea Presă, film şi literatură. În cadrul Colegiului Prefectural de miercuri, Vasile Iftime, militar în cadrul Batalionului 335 "Alexandru cel Bun" a fost premiat cu o diplomă şi o plachetă de către prefectul Dan Şlincu.

"Vă mulţumesc pentru distincţia acordată în acest cadru festiv în prezenţa domniilor voastre. Vreau să vă spun că nu sunt cu nimic mai prejos decât colegii mei din Botoşani sau colegii mei din ţară. Cu toate că sunt un om normal şi, vorba maestrului Caramitru, uneori se mai oferă premii şi oamenilor normali, chiar dacă din perspectiva a ceea ce fac, sunt cel mai atipic scriitor şi cred că este valabilă şi viceversa. Lucrez de 25 de ani în Armată şi nu mi-am propus să mă dau rănit vreodată. Vă mulţumesc încă o dată pentru premiu", a spus Vasile Iftime. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Seceta s-a extins în tot judeţul! Estimări meteorologice pentru următoarele zile

astăzi, 08:41
2211

Până la mijlocul săptămânii care urmează, judeţul Botoşani va fi traversat dintr-un colţ în celălalt de furtuni însoţite de descărcări electrice. Cantităţile de ap...

Sfârşit de săptămână canicular la Botoşani! Estimărie meteorologice

Vineri, 21 Iulie 2017
1105

Astfel, în zilele de 21, 22 şi 23 iulie, în vestul şi sud- vestul ţării se va confrunta cu un val de căldură, caniculă şi disconfort termic accentuat. Valul de căldură se va exti...

Nu mai pot răbda! Botoşănenii din nordul judeţului se mobilizează pentru drumurile judeţene!

Joi, 20 Iulie 2017
12539

În urmă cu aproape un an, protestul sătenilor din Havârna, Conceşti, Mileanca şi George Enescu a fost organizat pentru a atrage atenţia autorităţilor judeţene faţă de drumul jude...