Majorarea tarifului la gunoi se va aplica retroactiv!

Majorarea tarifului la gunoi se va aplica retroactiv!

Societatea Urban Serv mai are un scurt răgaz de timp pentru a achita către administratorul depozitului de la Stăuceni taxa pentru depozitarea deșeurilor în cuantum de 80 de lei pe tonă.

Viceprimarul Cosmin Andrei susține că până când va trebui făcută prima plată mașinile cu gunoi vor fi primite pe rampă și se va rezolva și problematica sursei de finanțare, urmând a fi majorat tariful la gunoi.

Această majorare se va aplica retroactiv. În acest moment se fac calcule, estimându-se o creștere cu 1,5-2 lei. 

"Avem termen 25 februarie pentru plata cuantumului de 80 de lei pe tonă pentru fondul de mediu. Suntem în discuții și cu cei de la Ecoproces, împreună cu Urban Serv și Primăria în cel mai scurt timp vom debloca situația și vom avea o soluție în ceea ce privește partea tehnică a transmiterii acestei obligații fiscale pentru taxa de mediu. Majorarea se va aplica retroactiv, pentru că este lege în vigoare de la 1 ianuarie dar mai sunt câteva aspecte pe care trebuie să le punem la punct", a precizat viceprimarul Cosmin Andrei.

Edilul a spus că pentru a putea fi plătită această taxă prin intermediul Consiliului Județean, așa cum se dorește, pentru a nu se achita și TVA, trebuie încheiat un protocol financiar.

"Va fi un protocol financiar care va stabili acest lucru, protocol care trebuie stabilit de Consiliul Județean prin Hotărâre de CJ, după ce toate UAT-urile de pe raza județului Botoșani stabilesc prin Hotărâre de Consiliu Local acest lucru", a spus viceprimarul.

În medie, cantitatea de deșeuri colectată într-o lună de pe raza municipiului Botoșani este de 3.000 de tone. Urban Serv ar trebui să plătească în plus, odataă cu introducerea noii taxe, 240.000 de lei lunar.

 

 

 

Spune-ne opinia ta