Încă o dimineaţă cu COD GALBEN în judeţul Botoşani

Odată cu încălzirea vremii şi topirea zăpezii, ceaţa este un fenomen natural, dar care însă poate pune probleme în trafic şi nu numai. Acesta este şi motivul pentru care meteorologii au emis avertizări de tip cod galben.

Încă o dimineaţă cu COD GALBEN în judeţul Botoşani

   FOTO: Ştiri.Botoşani.Ro

Administraţia Naţională de Meteorologie a avertizat cu cod galben de aceaţă mai multe judeţe din regiunea Moldovei, inclusiv Botoşani.

Astfel, până la ora 9, pe întreg judeţul, dar şi în Vrancea, Iaşi, Bacău, Vaslui, Galaţi şi Neamţ, se semnalează ceaţă care determină scăderea vizibilităţii local sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri. Fenomenele asociate sunt chiciura şi polei.

Ceaţa este un fenomen meteorologic care este format dintr-o aglomeraţie de particule de apă aflate în suspensie în atmosferă, în apropiere de suprafaţa solului. Când, la o anumită temperatură, cantitatea de vapori din aer se măreşte substanţial. mai ales în urma evaporării intense a apei din sol, aceştia pot să devină saturaţi prin răcire, dacă temperatura aerului este mai scăzută decât aşa-numitul "punct de rouă". În această stare vaporii nu mai pot să se afle numai în stare gazoasa şi încep să se condenseze în mici picături de apa care, fiind în suspensie în straturile de aer de la suprafaţa solului, micşorează transparenţa aerului, provocând fenomenul de ceaţă.

În ce priveşte prognoza imediată, vineri temperaturile vor avea valori cuprinse între 2ºC şi minus 3ºC. Cerul va fi noros până la prânz, apoi va deveni mai mult senin. Vântul va sufla slab dinspre sud- est.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Tuberculoza- o boală ce nu ţine cont de vârstă, consumă bani, timp, răbdare, dar care se vindecă!

astăzi, 17:55
1071

De la an la an, numărul bolnavilor de tuberculoză scade, chiar şi cu câte un caz- două. Pentru medicii de la Spitalul de Pneumoftiziologie Botoșani, fiecare caz în minus, mai puţine ...

Sugar în stare gravă, salvat cu forţa dintr-o familie abuzivă

astăzi, 07:44
2775

O copilă de cinci luni a ajuns zilele trecute în Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean Mavromati, fiind diagnosticată cu pneumonie şi otită. Pentru a ajunge însă în grija ...

Salarii mai mari pentru angajaţii Nova Apaserv !? La alţii se poate, la noi e nevoie de o mulţime de analize

astăzi, 07:33
992

Cu promisiuni de încercare de soluţionare a conflictului de muncă ce e pe cale să se declanşeze la nivelul operatorului de apă şi cu convingerea că legea trebuie respectată- cu referire ...