In accidentul de la Copalau, vina apartine ambilor soferi implicati, au concluzionat politistii botosaneni!

In accidentul de la Copalau, vina apartine ambilor soferi implicati, au concluzionat politistii botosaneni!
Accidentul produs sambata la amiaza, in Copalau, a fost la un pas de a provoca o tragedie!

P. Dorin, in varsta de 34 de ani, din comuna Roma, judetul Botosani, posesor al permisului de conducere categoria B din anul 2000, conducea o autoutilitara pe DE 58. In localitatea Cotu, comuna Copalau, judetul Botosani, s-a angajat neregulamentar in depasirea unui autoturism, in zona de actiune a indicatorului depasirea interzisa.

"In momentul in care conducatorul auto a patruns pe contrasens incalcand marcajul longitudinal continuu ce desparte cele doua sensuri de mers, conducatorul autoturismului, I. Dumitru, de 49 de ani, domiciliat in satul Cotu, comuna Copalau, a virat spre stinga pentru a intra in curtea locuintei, insa fara a se asigura", a precizat Manuela Ieremie, purtator de cuvant al IPJ Botosani.

In aceste imprejurari, cele doua autovehicule au intrat in coliziune, conducatorul autoturismului suferind leziuni usoare.

In momentul producerii accidentului, conducatorii auto nu se aflau sub influenta bauturilor alcoolice si purtau centurile de siguranta. Din primele cercetari efectuate s-a stabilit ca accidentul s-a produs din culpa comuna a celor doi conducatori auto. Martorii prezenti la fata locului spun ca autoutilitara se deplasa cu viteza mare.

"Autoutilitara a intrat cu viteza in autoturismul Dacia, dovada ca l-a aruncat cativa metri! Sotul meu incerca sa intre in curte, era pe podul din fata casei, cand a fost izbit in plin", spune sotia soferului din Copalau.

In urma coliziunii celor doua vehicule, mai multe persoane au fost ranite usor. La fata locului au fost chemate echipaje ale Serviciului Judetean de Ambulanta si descarcerarea. Trei pasageri, doi copii din microbuz si soferul din Copalau, au avut nevoie de ingrijiri medicale.

"Cei doi copii au suferit amandoi traumatisme craniene si erau in stare de soc. Starea lor generala era insa una buna, dar au fost transportati la spital pentru a fi supusi unor analize mai complexe. Soferul Daciei a suferit un traumatism de hemitorace stang in regiunea dorsala", a precizat un asistent din cadrul SJA Botosani.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
400

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
710

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
197

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...