Iliescu: Nu tot ce am trăit în comunism a fost rău!

Iliescu: Nu tot ce am trăit în comunism a fost rău!

 Ion Iliescu  Foto: Ziare.com

Fostul presedinte Ion Iliescu sustine ca "nu tot ce am trait in comunism a fost rau, nu tot ce traim acum este bine".

"Nimeni n-a avut o bagheta magica, in asa fel in cateva secunde sa trecem dintr-o dimensiune in alta, de la economia centralizata si planificata la economia de piata, de la regimul totalitar cu partid unic la democratie si pluralism politic. Nu, tot ceea ce am implinit a insemnat munca, sacrificii, uneori suferinta, asa cum de suferinta si de sacrificii a fost nevoie pentru a ne desparti de regimul ceausist. Nu tot ce am trait in comunism a fost rau, nu tot ce traim acum este bine. Acum insa avem ceva in plus: libertatea de a schimba ceea ce este rau. Depinde de noi sa folosim aceasta libertate, si, din nou solidari, ca in decembrie 1989, sa schimbam ceea ce trebuie schimbat, cu instrumentele politice pe care ni le pune la indemana democratia", este de parere fostul sef de stat.

In opinia lui Iliescu, Revolutia trebuie sa ne uneasca, nu sa ne dezbine.

"Sa ne inclinam in fata tuturor celor care, in agitatul secol XX, au purtat lupta cu regimurile totalitare care, din pacate, au marcat viata romanilor atat de multa vreme. Fiecare, in felul sau, si-a iubit tara, si a facut supremul sacrificiu pentru binele ei", conchide el.

Potrivit Ziare.com, procurorul general Augustin Lazar a anuntat recent ca va cere declasificarea tuturor documentelor care pot aduce clarificari in dosarul Revolutiei, precizarile fiind facute dupa ce procurorii militari au anuntat ca au extins cercetarile pentru infractiuni contra umanitatii, anchetatorii precizand vor fi investigate inclusiv fapte comise dupa 22 decembrie, perioada in legatura cu care, anterior, s-a constatat ca nu sunt indicii privind infractiuni.

Liderul Asociatiei 21 decembrie 1989, Doru Maries, a avut recent o intalnire cu procurorul general si cu procurorul care instrumenteaza dosarul Revolutiei, iar la finalul intrevederii a declarat ca a cerut o confruntare intre revolutionari si fostul presedinte al Romaniei Ion Iliescu.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...