Cine împlinește 91 de ani? Marele regret al lui Ion Iliescu

Cine împlinește 91 de ani? Marele regret al lui Ion Iliescu

   Sursa foto ilustrativ: wikipedia.org

Iubit, dar și contestat de mulți români, fostul președinte al României, Ion Iliescu împlinește miercuri, 3 martie, venerabila vârstă de 91 de ani. Venit din Partidul Comunist, Ion Iliescu a devenit, la Revoluţia din 1989, preşedintele Consiliului Frontului Salvării Naţionale (FSN), prima structură politică a ţării, iar mai apoi preşedintele României, pentru două mandate.

Deși de-a lungul timpului acesta a strâns o avere considerabilă, Ion Iliescu nu are copii.

De altfel, acesta este marele regret al lui Ion Iliescu: a declarat într-un interviu că nu a putut avea un copil, fapt ce reprezintă cea mai mare tristețe a sa. În ciuda încercărilor disperate, fosta primă-doamnă a României n-a reuşit să ducă o sarcină la capăt. Fostul președinte are o căsnicie de aproape șapte decenii cu Nina. Aceasta a trecut prin trei sarcini toxice care au dus în cele din urmă la avorturi spontane.

„Chiar ne-am dorit, dar nu a fost să fie… Soţia mea a avut trei sarcini toxice, iar după aceea nu s-a mai putut”, a povestit Ion Ilescu, despre marea lor dorinţă de a deveni părinţi.

Nici varianta adoptării nu a fost una la îndemână. În această privință, Ion Iliescu a declarat că agenda mult prea încărcată nu i-a permis să acorde sufiecient timp pentru acest lucru, scrie B1.ro.

Fostul președinte spune că viaţa politică i-a răpit mult din timpul acordat familiei şi că nu i s-a părut just să adopte un copil în acele vremuri, deşi în `50 – `60 era o adevărată modă printre liderii comunişti să infieze copii.

Fostul președinte Ion Iliescu, ajuns la venerabila vârstă de 91 de ani, ar fi decis deja cui lasă moștenirea. Toate bunurile vor merge către Mihai Bujor Sion, fiul de suflet al fostului președinte. Ion și Nina Iliescu s-au ocupat de educația și studiile celui care acum este consulul României în Manila (Filipine). Potrivit surselor, Mihai Bujor Sion ar fi rămas orfan de mic copil, după ce avionul în care se aflau părinții săi s-ar fi prăbușit undeva în munți.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Tudor Carare

Adio cumpărături cu cash mai mari de 10 mii de euro! Uniunea Europeană vrea să plafoneze cumpărăturile cash pentru combaterea spălării banilor

Luni, 17 Mai 2021
365

Comisia Europeană vrea să plafoneze la 10 mii de euro cumpărăturile cu plata în numerar în toată Uniunea Europeană. Măsura este menită  să combată spălarea de bani obţinu...

Senatorii NU vor să dea zile libere pentru cei care s-au vaccinat

Luni, 17 Mai 2021
140

Senatul a respins, luni, în plen, propunerea legislativă privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei, prin care persoanele care se vaccinează ar fi putut benefic...

Florin Cîţu: Putem vorbi despre evenimente mari și festivaluri după 1 august

Luni, 17 Mai 2021
109

Premierul Florin Cîţu a declarat luni că despre organizarea marilor festivaluri se va putea vorbi doar după data de 1 august.Premierul Florin Cîţu a fost întrebat de jurnali...