Măsuri sanitare suplimentare, adoptate la Botoșani de Ziua Femeii

Măsuri sanitare suplimentare, adoptate la Botoșani de Ziua Femeii

Prefectul judeţului Botoşani, Dan Nechifor, a cerut reprezentanţilor industriei HoReCa să adopte măsuri sanitare suplimentare în cadrul evenimentelor organizate cu prilejul Zilei de 8 Martie, relatează AGERPRES.

Întâlnirea, la care au participat şi reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului de Poliţie Judeţean sau Inspectoratului de Jandarmi Judeţean, a avut loc în contextul în care rata de infectare cu virusul COVID-19 la nivel municipiului Botoşani a crescut, luni, la 2,75 cazuri la 1.000 de locuitori, de la 2,68 cât a fost duminică.

Prefectul de Botoşani şi-a manifestat îngrijorarea faţă de ritmul de creştere a numărului de cazuri de coronavirus şi a atras atenţia că nerespectarea măsurilor sanitare ar putea genera reintrarea Botoşaniului în scenariul roşu, care presupune implicit închiderea restaurantelor şi cafenelelor.

"Am avut această întâlnire pentru a asculta şi părerea lor şi pentru a le aduce aminte că suntem la 2,75 şi că trebuie să respectăm cu atât mai mult măsurile de siguranţă, pentru nu a închide şcolile şi, automat, să închidem şi restaurantele", a declarat, pentru AGERPRES, Dan Nechifor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
1071

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
305

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
262

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...