Educatoare și îngrijitoare anchetate disciplinar, după ce un copil a căzut în fosa septică!

Educatoare și îngrijitoare anchetate disciplinar, după ce un copil a căzut în fosa septică!
Educatoarea și îngrijitoarea de la Grădinița din Todireni, unde în urmă cu câteva zile un copil de 3 ani a căzut în fosa septică, după ce a mers la baie neînsoțit de un adult, au fost băgate în comisia de disciplină constituită la nivelul Liceului din Todireni, a cărui structură este grădinița.

La Grădinița din Todireni lucrează două educatoare, dar una dintre acestea era învoită în ziua în care a avut loc incidentul.

"Inspectorul teritorial monitorizează modul în care își desfășoară activitatea comisia de disciplină constituită la nivelul unității de învățământ. Se așteaptă rezultatele cercetării disciplinare. IȘJ Botoșani  a propus conducerii unității și reprezentanților autorității locale mutare celor două grupe de grădiniță la Școala primară din aceeași localitate pentru a asigura condiții mai bune preșcolarilor", ne-a declarat Ciprian Manolache, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean.

Raportul Comisiei de disciplină va ajunge și la IȘJ, care va lua o decizie finală privind soarta celor două persoane care trebuiau să aibă grijă de copil. 

În paralel și Poliția desfășoară o anchetă, iar Direcția de Sănătate Publică a aplicat unității de învățământ o amendă în valoare de 3.000 de lei și a anulat autorizația sanitară de funcționare. Grădinița funcționa în baza unei declarații pe propria răspundere a directorului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ministerul Educației întreabă - elevii, părintii și dascălii răspund. VEZI chestionarul la care se așteaptă răspuns până pe 24 ianuarie!

astăzi, 07:33
37

Ministerul Educatiei Nationale (MEN) organizeaza, pana in 24 ianuarie, o consultare publica, prin intermediul unui chestionar online, privind structura anului scolar 2018-2019, anunta News.ro. Demersu...

Câte grade vor fi în weekend la Botoșani!

astăzi, 07:07
132

Iarna a pus stapanire pe Romania si isi face simtita prezenta pe multe dintre drumurile tarii, unde zeci de masini au stat blocate ore bune in troiene.Ninsorile vor continua si vineri, in mai mult...

Scandal într-o comună din Botoşani, de la deszăpezire! Primarul, ameninţat cu plângere penală

astăzi, 07:01
3858

Primarul este acuzat că a curăţat doar unele străzi, în funcţie de interes, drept urmare oamenii s-au dus revoltaţi la Primăria Santa Mare. Acolo primarul ar fi jignit un cetăţean,...