Educatoare și îngrijitoare anchetate disciplinar, după ce un copil a căzut în fosa septică!

Educatoare și îngrijitoare anchetate disciplinar, după ce un copil a căzut în fosa septică!
Educatoarea și îngrijitoarea de la Grădinița din Todireni, unde în urmă cu câteva zile un copil de 3 ani a căzut în fosa septică, după ce a mers la baie neînsoțit de un adult, au fost băgate în comisia de disciplină constituită la nivelul Liceului din Todireni, a cărui structură este grădinița.

La Grădinița din Todireni lucrează două educatoare, dar una dintre acestea era învoită în ziua în care a avut loc incidentul.

"Inspectorul teritorial monitorizează modul în care își desfășoară activitatea comisia de disciplină constituită la nivelul unității de învățământ. Se așteaptă rezultatele cercetării disciplinare. IȘJ Botoșani  a propus conducerii unității și reprezentanților autorității locale mutare celor două grupe de grădiniță la Școala primară din aceeași localitate pentru a asigura condiții mai bune preșcolarilor", ne-a declarat Ciprian Manolache, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean.

Raportul Comisiei de disciplină va ajunge și la IȘJ, care va lua o decizie finală privind soarta celor două persoane care trebuiau să aibă grijă de copil. 

În paralel și Poliția desfășoară o anchetă, iar Direcția de Sănătate Publică a aplicat unității de învățământ o amendă în valoare de 3.000 de lei și a anulat autorizația sanitară de funcționare. Grădinița funcționa în baza unei declarații pe propria răspundere a directorului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneanul care a primit un rinichi de la fratele său va fi externat. "Pacientul se recuperează foarte bine", spun medicii ieșeni!

astăzi, 07:27
52

Medicii Spitalului "Parhon" din Iasi vin cu vesti bune. Pacientul care a fost supus in cursul saptamanii trecute unui transplant renal se recupereaza conform asteptarilor, iar functia renala...

Un copil de trei ani a murit sub ochii îngroziți ai mamei!

astăzi, 07:02
1771

Accident cumplit, în noaptea de marți spre miercuri, într-un sat din județul Botoșani! Echipajul medical de la Serviciul Județean de Ambulanță, chemat să salveze viața unui copil d...

Tânăr drogat, cules de două ori de pe stradă. A refuzat internarea de la Psihiatrie și a încercat să fugă de la UPU!

Marţi, 17 Iulie 2018
1124

Tânărul care duminică seara a ajuns la Psihiatrie, după ce medicii i-au găsit în buzunare pliculețe cu substanțe necunoscute, a fost externat imediat ce a fost stabilizat. Numai că ...