Educatoare și îngrijitoare anchetate disciplinar, după ce un copil a căzut în fosa septică!

Educatoare și îngrijitoare anchetate disciplinar, după ce un copil a căzut în fosa septică!
Educatoarea și îngrijitoarea de la Grădinița din Todireni, unde în urmă cu câteva zile un copil de 3 ani a căzut în fosa septică, după ce a mers la baie neînsoțit de un adult, au fost băgate în comisia de disciplină constituită la nivelul Liceului din Todireni, a cărui structură este grădinița.

La Grădinița din Todireni lucrează două educatoare, dar una dintre acestea era învoită în ziua în care a avut loc incidentul.

"Inspectorul teritorial monitorizează modul în care își desfășoară activitatea comisia de disciplină constituită la nivelul unității de învățământ. Se așteaptă rezultatele cercetării disciplinare. IȘJ Botoșani  a propus conducerii unității și reprezentanților autorității locale mutare celor două grupe de grădiniță la Școala primară din aceeași localitate pentru a asigura condiții mai bune preșcolarilor", ne-a declarat Ciprian Manolache, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean.

Raportul Comisiei de disciplină va ajunge și la IȘJ, care va lua o decizie finală privind soarta celor două persoane care trebuiau să aibă grijă de copil. 

În paralel și Poliția desfășoară o anchetă, iar Direcția de Sănătate Publică a aplicat unității de învățământ o amendă în valoare de 3.000 de lei și a anulat autorizația sanitară de funcționare. Grădinița funcționa în baza unei declarații pe propria răspundere a directorului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A murit cunoscutul realizator de radio Andrei Gheorghe! VIDEO

Luni, 19 Martie 2018
363

Televiziunile centrale au anunțat, luni seara, că a murit Andrei Gheorghe, unul dintre cei mai cunoscuti realizatori radio și TV.Ciprian Romanescu, purtator de cuvant al IPJ Ilfov, a confirmat ...

IMAGINI EMOȚIONANTE! Pompierii si jandarmii botoşăneni alături de copiii cu sindrom Down, în "Ştafeta Prieteniei"!

Luni, 19 Martie 2018
227

Organizat de Asociaţia „Down Activ –Moldova” pentru a marca Ziua Mondială a Sindromului Down, care se sărbătorește în fiecare an pe 21 martie, concursul „Devoltare p...

Conferință și recital Marieta Baciu - "Martie – Caleidoscop Cultural Universal"

Luni, 19 Martie 2018
103

Muzica lui Johann Sebastian Bach este ca un univers infinit, perfect desenat, al cărui mister nu va fi niciodată pe deplin descifrat. Miercuri, 21 martie 2018, începând cu ora 16:00, Biblioteca Ju...