Educatoare și îngrijitoare anchetate disciplinar, după ce un copil a căzut în fosa septică!

Educatoare și îngrijitoare anchetate disciplinar, după ce un copil a căzut în fosa septică!
Educatoarea și îngrijitoarea de la Grădinița din Todireni, unde în urmă cu câteva zile un copil de 3 ani a căzut în fosa septică, după ce a mers la baie neînsoțit de un adult, au fost băgate în comisia de disciplină constituită la nivelul Liceului din Todireni, a cărui structură este grădinița.

La Grădinița din Todireni lucrează două educatoare, dar una dintre acestea era învoită în ziua în care a avut loc incidentul.

"Inspectorul teritorial monitorizează modul în care își desfășoară activitatea comisia de disciplină constituită la nivelul unității de învățământ. Se așteaptă rezultatele cercetării disciplinare. IȘJ Botoșani  a propus conducerii unității și reprezentanților autorității locale mutare celor două grupe de grădiniță la Școala primară din aceeași localitate pentru a asigura condiții mai bune preșcolarilor", ne-a declarat Ciprian Manolache, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean.

Raportul Comisiei de disciplină va ajunge și la IȘJ, care va lua o decizie finală privind soarta celor două persoane care trebuiau să aibă grijă de copil. 

În paralel și Poliția desfășoară o anchetă, iar Direcția de Sănătate Publică a aplicat unității de învățământ o amendă în valoare de 3.000 de lei și a anulat autorizația sanitară de funcționare. Grădinița funcționa în baza unei declarații pe propria răspundere a directorului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O maşină a poliţiei a fost implicată într-un accident, pe o stradă din Botoșani! FOTO

Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017
3998

Evenimentul a avut loc la intersecţia Bulevardului Mihai Eminescu cu strada Octav Onicescu. Maşina poliţiei circula dinspre sediul IPJ spre strada Sucevei, iar impactul a fost cu un autoturism VW G...

Băgat în spital de propriul cal!

Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017
2343

Tot mai mulți botoșăneni ajung la Unitatea de Primire Urgențe după ce au fost răniți de animalele din gospodărie, în special de cai.Ultimul caz s-a înregistrat sâmbătă....

Viceprimarul unei comune botoșănene, la un pas de a fi exclus din PSD!

Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017
965

Zilele unui viceprimar din județul Botoșani ca membru al organizației județene a PSD sunt numărate. Acesta a fost deja exclus ca urmare a unei decizii a Biroului organizației locale, iar hotăr&...