Reclamații de la mașinile-școală care circulă prin Botoșani! Ce măsuri vor fi luate!

Reclamații de la mașinile-școală care circulă prin Botoșani! Ce măsuri vor fi luate!
Circulația mașinilor-școală în municipiul Botoșani, pe anumite artere, dar și la anumite ore, îi nemulțumește pe unii cetățeni care cerut reprezentanților Primăriei Botoșani să ia o serie de măsuri în acest sens.

Oamenii s-au plâns că la orele dimineții când străzile și așa sunt aglomerate de autoturisme care duc copiii la școală, dar și după-amiază când se iese de la serviciu, traficul este dat peste cap de mașinile-școală.

Problema ridicată de cetățeni, în special de șoferi, va fi pusă în dezbatere în cadrul ședinței Comisiei de sistematizare a circulației ce va avea loc săptămâna viitoare, fiind solicitat un punct de vedere și de la Poliția Rutieră vizavi de măsurile care ar putea fi luate pentru a decongestiona anumite artere intens circulate din municipiu.

"Din discuțiile avute cu cetățenii în cadrul audiențelor de la Primărie s-a desprins ideea necesității reglementării circulației mașinilor-școală, îndeosebi pe arterele cele mai circulate din municipiul Botoșani și la orele de vârf acolo unde autoturismele de școală îngreunează traficul rutier și voi supune atenției Comisiei de sistematizare a circulației reglementarea acestei situații, dacă ne va permite cadrul legal", a declarat viceprimarul Cosmin Andrei.

Una dintre măsurile care ar putea fi adoptate ar fi interzicea accesului mașinilor-școală pe anumite artere, la ore de vârf, cum ar fi pe Bulevardul Mihai Eminescu, pe Calea Națională în zona Școlii nr. 11 sau pe strada Octav Onicescu, în zona Colegiului Național M. Eminescu, fiind vorba de artere înguste unde prezența mașinilor-școală produc neplăceri în rândul celorlalți participanți la trafic.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
256

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
315

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
711

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...