Educatoare și îngrijitoare anchetate disciplinar, după ce un copil a căzut în fosa septică!

Educatoare și îngrijitoare anchetate disciplinar, după ce un copil a căzut în fosa septică!
Educatoarea și îngrijitoarea de la Grădinița din Todireni, unde în urmă cu câteva zile un copil de 3 ani a căzut în fosa septică, după ce a mers la baie neînsoțit de un adult, au fost băgate în comisia de disciplină constituită la nivelul Liceului din Todireni, a cărui structură este grădinița.

La Grădinița din Todireni lucrează două educatoare, dar una dintre acestea era învoită în ziua în care a avut loc incidentul.

"Inspectorul teritorial monitorizează modul în care își desfășoară activitatea comisia de disciplină constituită la nivelul unității de învățământ. Se așteaptă rezultatele cercetării disciplinare. IȘJ Botoșani  a propus conducerii unității și reprezentanților autorității locale mutare celor două grupe de grădiniță la Școala primară din aceeași localitate pentru a asigura condiții mai bune preșcolarilor", ne-a declarat Ciprian Manolache, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean.

Raportul Comisiei de disciplină va ajunge și la IȘJ, care va lua o decizie finală privind soarta celor două persoane care trebuiau să aibă grijă de copil. 

În paralel și Poliția desfășoară o anchetă, iar Direcția de Sănătate Publică a aplicat unității de învățământ o amendă în valoare de 3.000 de lei și a anulat autorizația sanitară de funcționare. Grădinița funcționa în baza unei declarații pe propria răspundere a directorului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

astăzi, 22:29
8

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

astăzi, 19:10
118

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

astăzi, 18:09
357

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...