Cursele Botoșani -Constanţa, anulate de transportatori din cauza vremii nefavorabile. Spre București se circulă pe rute ocolitoare
BOTOSANI

Vremea rea, anunţată de Administraţia Naţională de Meteorologie prin intermediul prognozelor meteo, a dus la izolarea judeţului Constanţa. Ca atare, firmele de transport persoane ce operează curse interjudeţene au preferat să le anuleze până la îndreptarea vremii.

Cursele Botoșani -Constanţa, anulate de transportatori din cauza vremii nefavorabile. Spre București se circulă pe rute ocolitoare


FOTO: Ştiri.Botoşani.Ro

Meteorologii au prelungit codul roşu de viscol pentru Constanţa şi Tulcea până la ora 18.00, iar în judeţele Buzău, Brăila şi Vrancea până la ora 16.00. Judeţul Constanţa este complet izolat după ce toate drumurile judeţene şi naţionale, dar şi A2, au fost închise din cauza viscolului puternic.

În aceste condiţii, cursele interjudeţene operate de transportatorii botoşăneni sunt puse sub semnul întrebării. De exemplu, cursele spre Constanţa- Mangalia, programate pentru vineri seară, au fost anulate, urmând să fie reluate imediat ce vremea o va permite. "Nu putem opera cursa pentru că de la Şendreni- Galaţi până la Mangalia drumul este închis", spun reprezentanţii firmelor de transport.

În schimb, spre Bucureşti cursele vor fi operate, însă se vor folosi rute ocolitoare, cel mai probabil prin Braşov.

Reamintim că jumătate din teritoriul ţării este sub avertizare de tip cod galben, cod portocaliu şi cod roşu- în judeţele Constanţa şi Tulcea- local, din cauza fenomenelor meteo devenite periculoase- viscol şi ninsori. Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anunţat în şedinţa Executivului de vineri că a fost înregistrat un deces din cauza condiţiilor meteo, deoarece ambulanţa a ajuns la o pacientă din Amara, Ialomiţa, după aproape o oră de la momentul apelului telefonic.

La Botoşani, la ora 16, la Staţia Meteo se înregistrau minus 11,9ºC, însă din cauza vântului puternic, temperatura resimţită de corpul uman este de minus 20ºC- minus 23ºC.

 

Spune-ne opinia ta