Cum să porți cizmele peste genunchi fără să arăți vulgar

Dacă vrei să atragi toate privirile admirative și în sezonul rece, cizmele peste genunchi pot fi opțiunea ideală, dacă reușești să le asortezi corect la ținutele de iarnă. E puțin mai dificil ca, în timpul iernii, atunci când preferăm confortul și comoditatea în detrimentul eleganței, să găsim combinații vestimentare elegante. Pentru ocaziile speciale însă, în care ți se cere o astfel de ținută, optează cu încredere pentru o pereche de cizme peste genunchi din piele sau din piele întoarsă. Integrate corect, aceste încălțări îți vor da un look sexy și totodată rafinat. Este destul de riscant să porți astfel de cizme fără să te informezi în prealabil, pentru că există o linie foarte fină între a fi rafinată și a fi vulgară. Totul ține de alegerile vestimentare pe care le faci. O femeie informată este și inteligentă și stilată.

Dacă te-ai decis să le porți, trebuie să știi că o pereche de cizme peste genunchi vor fi elementul central al ținutei, prin urmare tot ce adaugi în ținută pe lângă ele trebuie să le pună cât mai bine în evidență. Așadar, nu le poți purta cu fuste sau rochii lungi, ori pantaloni care să le acopere, ci cu pantaloni skinny sau scurți, precum și cu fuste sau rochii scurte.

Iată câteva sfaturi pentru purtarea cizmelor peste genunchi, care te vor ajuta să ai un look în tendințe, fără să riști să pari vulgară.

  • În primul rând ține cont de silueta ta și ce anume te avantajează. Cizmele peste genunchi au calitatea de a subția și de a alungi piciorul, însă acest efect nu este valabil și de dorit în toate cazurile. Dacă ești mică de statură, evită cizmele fără toc care vor scoate în evidență exact acest aspect pe care dorești sa îl maschezi. Dacă ești înaltă și subțire, poți alege orice model de cizme peste genunchi, cu condiția ca acestea să fie perfect mulate pe picior.
  • Include elemente vestimentare care au aceeași culoare, inclusiv cizmele.  Ținuta monocromă conferă un echilibru vizual. Dacă ești adepta ținutelor All Black, aceste cizme, alături de elemente vestimentare negre, îți pot da un aer fashion și rafinat. Dacă cizmele sunt de culoare neagră și dorești să obții un look alb-negru de efect, folosește piese vestimentare de culoare alb, bej sau nuanțe pastelate.
  • Atunci când alegi să porți astfel încălțări fii conștientă că ele sunt elementul principal al ținutei și că vei atrage toate privirile în zona picioarelor. Este important și cum alegi să adaptezi partea de sus a corpului. Pentru un efect vizual cât mai plăcut, optează pentru o coafură simplă, cu părul întins sau niște bucle lejere.
  • Poartă cizmele asortate cu rochii largi sau pulovere lungi oversized, cu o palmă deasupra genunchiului, la care poți adăuga un sacou sau un cardigan. Acestea vor echilibra senzualitatea ținutei.
  • Evită să îți creezi un outfit bazat pe cizme peste genunchi și fuste sau rochii mulate. Vei obține un efect exagerat de sex-appeal, care îți va da o notă vulgară.
  • Pentru o ținută de seara, elegantă, asortează-le cu o rochie neagră scurtă, simplă și de efect.
  • Dacă vrei să obții un look sobru, alege să combini o pereche de cizme din piele întoarsă cu o rochie în dungi verticale, deasupra genunchilor.
  • Pentru un look tineresc și rebel, poartă pe dedesubt șosete lungi, peste genunchi, care să depășească cizmele, împreună cu o rochie scurtă și un cardigan larg.
  • Dacă cizmele sunt foarte mulate pe picior, poartă-le cu pantaloni skinny negri, colanți sau dresuri opace, iar în partea de sus adaugă volum prin culori și accesorii.
  • Atunci când te declari fan cizme peste genunchi trebuie neapărat să ai în garderobă și un palton lung. Pe lângă faptul că această combinație îți va ține de cald, alăturarea lor va echilibra efectul de senzualitate. Nu uita însă să nu porți haine foarte mulate în partea de sus a corpului.

(P)