Botoşănenii înşelaţi de un depozit de materiale de construcţii, duşi cu preşul şi de autorităţi!

Botoşănenii care se simt înşelaţi de DuoMat Retail spun acum că se simt înşelaţi şi de instituţiile care ar trebui să le apere drepturile. În ciuda numeroaselor reclamaţii depuse la instituţiile de control, oamenii sunt pasaţi de la o instituţie la alta şi niciuna nu-şi asumă răspunderea soluţionării problemelor lor.

Botoşănenii înşelaţi de un depozit de materiale de construcţii, duşi cu preşul şi de autorităţi!

 imagine cu titlu informativ  

Au trecut deja câteva săptămâni bune de când botoşănenii care şi-au cumpărat materiale de construcţii şi le-au lăsat în custodie furnizorului, societatea DuoMat Retail, au constatat că au fost păcăliţi. Şi nu cu sume mici, ci din contra- cu zeci de mii de lei, după cum admit chiar reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului.

Zilele trecute, comisarul Neculai Raţă de la CJPC spunea că într-o singură zi s-au primit cinci reclamaţii legate de situaţia DuoMat Retail.

"S-au primit în jur de 15 reclamaţii referitoare la firma SC Duo Mat din Suceava, punct de lucru în Botoşani. Reclamaţiile se referă la faptul că s-au achitat facturi pentru materiale de construcţii, produsele au rămas în custodie şi sunt valori foarte mari. Sumele sunt între 8.000 şi 38.000 de lei. Din informaţiile noastre firma este în faliment, toate reclamaţiile le-am dirijat către CJPC Suceava unde este sediul firmei, urmează ca mai departe instanţa de judecată, în funcţie de procedura de faliment, să se pronunţe", spunea Neculai Raţă.

Problema este că autorităţile fac o confuzie între DuoMat Retail Suceava, Punct de lucru Botoşani, cumpărată de Daily Grup Suceava, şi DuoMat SRL din Suceava, ajunsă, într-adevăr, în insolvenţă şi administrată de doi lichidatori judiciari.

Botoşănenii păcăliţi de DuoMat au reacţionat la afirmaţiile comisarului CJPC: "Dacă domnul comisar avea binevoinţa să verifice ceva, înţelegea, ca un adevărat profesionist, că firma DUO MAT RETAIL nu este în faliment! Ea apare activă la Oficiul Comerţului! Există o diferenţă între cele două firme", susţine Gabriela B., botoşăneanca ce a sesizat situaţia redacţiei noastre.

Pe de altă parte, plângeri se adună şi la Inspectoratul Judeţean de Poliţie. Nicoleta Federciuc, purtătorul de cuvânt al IJP, spunea că deja sunt în lucru zece reclamaţii ale botoşănenilor păcăliţi.

Mai mult, însă, botoşănenii au reclamat situaţia firmei achiziţionate de Daily Group Suceava inclusiv la Comisariatul sucevean pentru Protecţia Consumatorilor, iar răspunsul comisarilor le-a dat de înţeles că sunt duşi cu preşul- FOTO jos

"Am citit cu atenţie acel "exced sfera de competenţă legislativă" şi apoi atribuţiile ANPC în conformitate cu prevederile Hotărârii 700/2012 privind organizarea şi funcţionarea ANPC şi ne-am întrebat ce măsuri au fost dispuse pentru sancţionarea firmei, ce verificări au fost făcute şi mai ales cum sunt apărate drepturile legitime ale consumatorilor. Poate ne lămureşte şi pe noi doamna Liliana Mincă, vicepreşedinte ANPC, de ce petiţia noastră "excede sfera de influenţă" şi de ce noi, ca nişte cetăţeni plătitori de taxe şi impozite, nu contăm decât în campania electorală”, adaugă Gabriela B.

Pe lângă reclamaţiile depuse de botoşăneni, la Poliţia suceveană ajung însă şi reclamaţiile clienţilor DuoMat Suceava, rămaşi şi ei fără materialele de construcţii lăsate în custodie. Cert este că se anunţă demersuri ce se vor întinde pe perioade lungi de timp, timp în care însă botoşănenii vor fi lipsiţi de banii necesari investiţiilor pe care le plănuiau.

Concluzia aparţine tot Gabrielei B. "Rămânem în continuare ignoraţi, trimişi de la o instituţie la alta, nimeni nu îşi asumă nici o verificare concretă. Probabil până ce plângerile noastre trimise spre soluţionare la Parchet vor fi luate în seamă, şi până ce avocaţii noştri vor trece de toate procedurile pentru a-i trage la răspundere în instanţă pe cei ce ne-au furat cu zâmbetul pe buze, vom mai îmbătrâni cu câţiva ani, bogaţii vor deveni mai bogaţi şi funcţionarul public ori înalţii demnitari îşi vor face somnul veşnic de frumuseţe pe scaunele confortabile."


 

 

Spune-ne opinia ta