Dulciuri expirate descoperite într-un magazin din Botoşani!

Dulciuri expirate descoperite într-un magazin din Botoşani!

Mai multe produse alimentare au fost retrase de la comercializare de comisarii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Botoşani după ce s-a descoperit că aveau termenul de valabilitate depăşit.

În perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă au fost verificaţi 36 de operatori economici, din întreg judeţul, iar la 20 s-au depistat abateri. Controlul a vizat patru categorii de produse, respectiv carne, produse zaharoase, produse de patiserie și ciocolată.

Au fost aplicate șapte amenzi în valoare totală de 33.000 lei şi 13 avertismente. De asemenea, în timpul controlului la un agent economic au fost găsite şi produse cu termenul de valabilitate expirat, peste 10 kilograme de produse zaharoase, care au fost oprite definitiv de la comercializare şi distruse. Comerciantul a fost amendat cu 5.000 lei.

"În timpul controlului s-a verificat existența documentelor de proveniență și de însoțire a mărfii, starea ambalajelor, încadrarea produselor în data durabilității minimale, caracteristicile organoleptice, încadrarea în cantitatea netă, respectarea termenelor de păstrare și expunere”, a spus Mirel Rogalschi, comisar şef adjunct al CJPC Botoşani.

 

 

Spune-ne opinia ta