Bani pentru biblioteci, nu pentru profesori!

Bani pentru biblioteci, nu pentru profesori!
Bugetul destinat Educatiei pe 2009 nu prevede sumele aferente pentru acordarea celor 100 de euro tuturor cadrelor didactice ca sa-si cumpere carti si materiale didactice.

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat ca Finantele au fost cele care au luat aceasta decizie. In schimb, potrivit NewsIn, a aparut un proiect de ordonanta de urgenta prin care se propune ca de acesti bani sa beneficieze doar cadrele didactice cu vârsta de pana la 35 de ani.

Sursa nu precizeaza cine a fost semnatarul acestui proiect de ordonanta, in schimb, ministrul Andronescu a declarat ca "deocamdata, nu vorbim de o decizie luata, vorbim de o discutie care, intr-adevar, s-a purtat in momentul in care s-a constituit bugetul si am propus ca acei 25 de milioane de euro ar putea fi mai bine investiti pentru achizitia de carte a bibliotecilor scolare. Cred ca inainte de a anunta o decizie publica, cel mai potrivit lucru este sa construim aceasta decizie in conformitate cu toate elementele de care dispunem. Unul dintre demersuri e sa discutam cu partenerii sociali".

Sindicalistii din Educatie considera discriminatorie propunerea Executivului si ameninta ca o vor contesta în forurile avizate în cazul în care va fi adoptata.

"Este o decizie complet anapoda. Pe de o parte, vorbim de pregatirea continua pe tot parcursul vietii, pe de alta parte, facem discriminari de genul acesta. Profesorii de peste 35 de ani trebuie si ei sa se documenteze si sa fie la curent cu cele mai recente politici educationale si cu noutatile din domeniul de care se ocupa. Vom contesta aceasta ordonanta discriminatorie", a precizat presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Aurel Cornea.

In Romania sunt peste 105.000 de profesori cu varste sub 35 de ani, ceea ce înseamna aproximativ jumatate din totalul cadrelor didactice.
 

Sursa: Gardianul

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
365

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
641

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
185

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...