Martisorul la romani - Concurs interjudetean de pictura, arta decorativa si design

 Martisorul la romani - Concurs interjudetean de pictura, arta decorativa si design
La Muzeul Judetean Botosani are loc astazi vernisajul expozitiei cu lucrari premiate la Concursul Interjudetean de pictura, arta decorativa si design Martisorul la romani, editia a II-a.

Proiectul, realizat de Liceul de Arta Stefan Luchian Botosani, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Botosani, Casa Corpului Didactic Botosani, reuneste in jur de 600 de lucrari provenite din diferite judete ale tarii: Mures, Suceava, Iasi, Neamt, Valcea, Ilfov, precum si din Botosani.

Numarul considerabil de lucrari prezente in concurs si calitatea acestora apreciata de catre evaluatori vorbesc de la sine despre reusita acestui proiect.

Martisoarele expuse isi vor avea menirea lor, aceea de a fi daruite la Azilul de batrani Leorda. Micile obiecte decorative vor fi insotite de pachete pentru batrani, care sa aduca o raza de lumina si caldura in sufletele lor, acum, la inceput de primavara.

Ideea concursului a pornit din dorinta dascalilor de la Liceul de Arta Botosani de a indeplini o misiune de valoare, aceea de a cunoaste, a pretui si de a transmite aceasta frumoasa si traditionala sarbatoare romaneasca care marcheaza sosirea primaverii .

"Deosebita deschidere si colaborare au manifestat doamna director al Muzeului Judetean, Lucica Pirvan, muzeograful Gheorghe Median si etnograful Steliana Baltuta, personalul muzeului oferind poate cel mai generos spatiu pentru expunerea lucrarilor", a precizat inst. Monica Buza, de la Liceul de Arta Stefan Luchian Botosani.

La vernisajul care va avea loc astazi, 27 februarie 2009, ora 12.00, la Muzeul Judetean Botosani, vor fi prezenti initiatorii proiectului, si anume consilierul educativ Oana Vasilache, coordonatorii de proiect inv. Dorina Buzdugan, inv. Mariana Condurache, inst. Monica Buza, inst. Cristina Chelaru si membrii echipei de proiect: inst. Ana Weiss, inv. Lenuta Musteata, parintii copiilor, alaturi de elevii claselor I-IV de la Liceul de Arta St. Luchian, care vor oferi si martisoare muzicale.

Copiii vor primi diplome cu premii si mentiuni sau de participare in urma jurizarii lucrarilor de catre Angela Hreniuc si Genoveva Gordas, profesori de arte plastice ai liceului, specialisti cu experienta, membri in multe comisii de evaluare in domeniu. Juriul a urmarit in evaluare martisoarele realizate cu finete, creativitate, simt estetic.

Acestea vor fi premiate de catre evaluatori cu diplome si premii pentru Cel mai original si frumos martisor.

"Ne propunem sa oferim diplome cu premiul presei si premiul de popularitate acordat prin Votul vizitatorului. Se vor oferi si diplome cu premii speciale pentru martisoarele care contin mesaje (mici texte) deosebite de primavara. De asemenea, veti regasi in aceste martisoare sensibilitatea si daruirea dascalilor care i-au indrumat pe copii, astfel ca lucrarile expuse sa devina ceea ce se numeste Arta decorativa in realizarea acestui mic talisman la care toti romanii tin atat de mult", a completat inst. Monica Buza.

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

INSP: Două persoane s-au infectat cu virusul West Nile în ultima săptămână

Vineri, 30 Septembrie 2022
57

Două persoane s-au infectat cu virusul West Nile în ultima săptămână în România, numărul total ajungând la 44, a informat, joi, Institutul Naţional de Sănătate Pu...

Autoritățile locale vor fi obligate să implementeze colectarea separată a deșeurilor textile și periculoase. Noi reguli privind gestionarea deșeurilor, adoptate la Guvern

Vineri, 30 Septembrie 2022
41

Din cauza nivelului redus al îndeplinirii de către autoritățile administrației publice locale a obligațiilor ce le revin în materia gestionării deșeurilor, România se află sp...

Cei ce vor să-și înlocuiască becurile convenționale cu becuri LED vor putea primi de la stat vouchere de 200 de lei

Vineri, 30 Septembrie 2022
120

Persoanele fizice interesate de schimbarea becurilor convenționale pe care le folosesc acum în locuințe, ce au un consum mare de energie electrică, cu unele LED, ce consumă mai puțin, vor p...