Martisorul la romani - Concurs interjudetean de pictura, arta decorativa si design

La Muzeul Judetean Botosani are loc astazi vernisajul expozitiei cu lucrari premiate la Concursul Interjudetean de pictura, arta decorativa si design Martisorul la romani, editia a II-a.

Proiectul, realizat de Liceul de Arta Stefan Luchian Botosani, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Botosani, Casa Corpului Didactic Botosani, reuneste in jur de 600 de lucrari provenite din diferite judete ale tarii: Mures, Suceava, Iasi, Neamt, Valcea, Ilfov, precum si din Botosani.

Numarul considerabil de lucrari prezente in concurs si calitatea acestora apreciata de catre evaluatori vorbesc de la sine despre reusita acestui proiect.

Martisoarele expuse isi vor avea menirea lor, aceea de a fi daruite la Azilul de batrani Leorda. Micile obiecte decorative vor fi insotite de pachete pentru batrani, care sa aduca o raza de lumina si caldura in sufletele lor, acum, la inceput de primavara.

Ideea concursului a pornit din dorinta dascalilor de la Liceul de Arta Botosani de a indeplini o misiune de valoare, aceea de a cunoaste, a pretui si de a transmite aceasta frumoasa si traditionala sarbatoare romaneasca care marcheaza sosirea primaverii .

"Deosebita deschidere si colaborare au manifestat doamna director al Muzeului Judetean, Lucica Pirvan, muzeograful Gheorghe Median si etnograful Steliana Baltuta, personalul muzeului oferind poate cel mai generos spatiu pentru expunerea lucrarilor", a precizat inst. Monica Buza, de la Liceul de Arta Stefan Luchian Botosani.

La vernisajul care va avea loc astazi, 27 februarie 2009, ora 12.00, la Muzeul Judetean Botosani, vor fi prezenti initiatorii proiectului, si anume consilierul educativ Oana Vasilache, coordonatorii de proiect inv. Dorina Buzdugan, inv. Mariana Condurache, inst. Monica Buza, inst. Cristina Chelaru si membrii echipei de proiect: inst. Ana Weiss, inv. Lenuta Musteata, parintii copiilor, alaturi de elevii claselor I-IV de la Liceul de Arta St. Luchian, care vor oferi si martisoare muzicale.

Copiii vor primi diplome cu premii si mentiuni sau de participare in urma jurizarii lucrarilor de catre Angela Hreniuc si Genoveva Gordas, profesori de arte plastice ai liceului, specialisti cu experienta, membri in multe comisii de evaluare in domeniu. Juriul a urmarit in evaluare martisoarele realizate cu finete, creativitate, simt estetic.

Acestea vor fi premiate de catre evaluatori cu diplome si premii pentru Cel mai original si frumos martisor.

"Ne propunem sa oferim diplome cu premiul presei si premiul de popularitate acordat prin Votul vizitatorului. Se vor oferi si diplome cu premii speciale pentru martisoarele care contin mesaje (mici texte) deosebite de primavara. De asemenea, veti regasi in aceste martisoare sensibilitatea si daruirea dascalilor care i-au indrumat pe copii, astfel ca lucrarile expuse sa devina ceea ce se numeste Arta decorativa in realizarea acestui mic talisman la care toti romanii tin atat de mult", a completat inst. Monica Buza.

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

LOC DE DAT CU…EPIGRAMA (353)

astăzi, 09:00

O ANALIZĂ DE AMPLITUDINE A SOCIETĂȚII Sunt dintre cei care am citit o mare parte dintre cărțile  lui Vasile Larco. Pentru a rezona cu acest autor, este aproape obligatoriu se te pliezi pe...

Un botoșănean a trecut pe lângă moarte după ce a încercat să repare o drujbă, dar a luat foc!

astăzi, 08:30

În cursul serii de sâmbătă, 10 mai 2025, echipajele de intervenție din cadrul Detașamentului de Pompieri Dorohoi au fost solicitate să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucn...

Calendar ortodox, 11 mai: Sfântul Sfinţit Mucenic Mochie preotul; Sfântul Ierarh Metodie şi Sfântul Cuvios Chiril, luminătorii slavilor

astăzi, 08:00

Sfântul Sfinţit Mucenic Mochie a trăit pe vremea împăratului Diocleţian (284-305) şi era din Roma. Fiind preot al bisericii din cetatea Amfipoli, care este în părţile Macedoni...