Bani pentru biblioteci, nu pentru profesori!

Bani pentru biblioteci, nu pentru profesori!
Bugetul destinat Educatiei pe 2009 nu prevede sumele aferente pentru acordarea celor 100 de euro tuturor cadrelor didactice ca sa-si cumpere carti si materiale didactice.

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat ca Finantele au fost cele care au luat aceasta decizie. In schimb, potrivit NewsIn, a aparut un proiect de ordonanta de urgenta prin care se propune ca de acesti bani sa beneficieze doar cadrele didactice cu vârsta de pana la 35 de ani.

Sursa nu precizeaza cine a fost semnatarul acestui proiect de ordonanta, in schimb, ministrul Andronescu a declarat ca "deocamdata, nu vorbim de o decizie luata, vorbim de o discutie care, intr-adevar, s-a purtat in momentul in care s-a constituit bugetul si am propus ca acei 25 de milioane de euro ar putea fi mai bine investiti pentru achizitia de carte a bibliotecilor scolare. Cred ca inainte de a anunta o decizie publica, cel mai potrivit lucru este sa construim aceasta decizie in conformitate cu toate elementele de care dispunem. Unul dintre demersuri e sa discutam cu partenerii sociali".

Sindicalistii din Educatie considera discriminatorie propunerea Executivului si ameninta ca o vor contesta în forurile avizate în cazul în care va fi adoptata.

"Este o decizie complet anapoda. Pe de o parte, vorbim de pregatirea continua pe tot parcursul vietii, pe de alta parte, facem discriminari de genul acesta. Profesorii de peste 35 de ani trebuie si ei sa se documenteze si sa fie la curent cu cele mai recente politici educationale si cu noutatile din domeniul de care se ocupa. Vom contesta aceasta ordonanta discriminatorie", a precizat presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Aurel Cornea.

In Romania sunt peste 105.000 de profesori cu varste sub 35 de ani, ceea ce înseamna aproximativ jumatate din totalul cadrelor didactice.
 

Sursa: Gardianul

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Andone își prezintă scuzele după victoria Botoșaniului cu Dinamo: ”Vreau să explic de ce mi-am ieșit din fire!”

astăzi, 08:48
62

Bogdan Andone (49 de ani), antrenorul celor de la FC Botoșani, a avut o ieșire nervoasă la partida câștigată cu Dinamo, 2-1.Tehnicianul s-a certat cu arbitrul partidei, în prima r...

Verdictul medicilor în cazul morții artistului de 40 de ani, din Botoșani. ”Nu a suferit, s-a stins brusc...”

astăzi, 08:12
454

Durere imensă în familia cunoscutului artist Daniel Relenschi. Fratele său, Cătălin, care devenise la rândul său cunoscut prin creațiile plastice, s-a stins din viață la doar 40 de...

Orașul în sărbătoare: O nouă pictură stradală în Botoșani! (Foto)

astăzi, 07:34
254

În Parcul Primăriei Municipiului Botoșani, începând de miercuri, 24 aprilie, cetățenii pot admira o nouă pictură stradală.Potrivit prof. Claudia Hârtie, de la Școal...