Bani pentru biblioteci, nu pentru profesori!

Bani pentru biblioteci, nu pentru profesori!
Bugetul destinat Educatiei pe 2009 nu prevede sumele aferente pentru acordarea celor 100 de euro tuturor cadrelor didactice ca sa-si cumpere carti si materiale didactice.

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat ca Finantele au fost cele care au luat aceasta decizie. In schimb, potrivit NewsIn, a aparut un proiect de ordonanta de urgenta prin care se propune ca de acesti bani sa beneficieze doar cadrele didactice cu vârsta de pana la 35 de ani.

Sursa nu precizeaza cine a fost semnatarul acestui proiect de ordonanta, in schimb, ministrul Andronescu a declarat ca "deocamdata, nu vorbim de o decizie luata, vorbim de o discutie care, intr-adevar, s-a purtat in momentul in care s-a constituit bugetul si am propus ca acei 25 de milioane de euro ar putea fi mai bine investiti pentru achizitia de carte a bibliotecilor scolare. Cred ca inainte de a anunta o decizie publica, cel mai potrivit lucru este sa construim aceasta decizie in conformitate cu toate elementele de care dispunem. Unul dintre demersuri e sa discutam cu partenerii sociali".

Sindicalistii din Educatie considera discriminatorie propunerea Executivului si ameninta ca o vor contesta în forurile avizate în cazul în care va fi adoptata.

"Este o decizie complet anapoda. Pe de o parte, vorbim de pregatirea continua pe tot parcursul vietii, pe de alta parte, facem discriminari de genul acesta. Profesorii de peste 35 de ani trebuie si ei sa se documenteze si sa fie la curent cu cele mai recente politici educationale si cu noutatile din domeniul de care se ocupa. Vom contesta aceasta ordonanta discriminatorie", a precizat presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Aurel Cornea.

In Romania sunt peste 105.000 de profesori cu varste sub 35 de ani, ceea ce înseamna aproximativ jumatate din totalul cadrelor didactice.
 

Sursa: Gardianul

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cuantumul indemnizației de șomaj, majorat la valoarea indicatorului social de referință

astăzi, 12:27
134

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea care prevede majorarea cuantumului indemnizaţiei de şomaj acordată persoanelor cu un stagiu de cotizare de cel puţin un an, acesta urmând...

Rata șomajului înregistrat în evidențele AJOFM în luna august este de 2,46%

astăzi, 11:58
36

La sfârșitul lunii august, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) din Botoșani erau înregistrați 3.361 șomeri, din care 1.623 femei, rata ș...

(A) S.C. Doly-Com Distribuție S.R.L. – Abator Roma angajează fochist autorizat.

astăzi, 11:34
81

Salariul brut acordat este un salariu motivant, funcție de competențele și experiența profesională în domeniu.Se asigură transport din Mun. Botoșani și o masă la cantina societății....