Guvernul nu retrage taxa pe pungile din plastic

Guvernul nu retrage taxa pe pungile din plastic
Guvernul nu intentioneaza sa retraga ecotaxa pentru pungile din plastic. "Cine a facut afirmatii in sensul suspendarii ei nu a avut mandat in acest sens din partea Executivului", a afirmat ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, citat de Mediafax.

Presedintele Comisiei pentru administratie publica si mediu din Camera Deputatilor, Sulfina Barbu, anuntase, in urma cu o saptamana, ca forul pe care-l conduce va solicita Executivului suspendarea pentru trei, maximum patru luni, a aplicarii Ordonantei de urgenta care instituie taxa pe pungile din plastic, pentru imbunatatirea actului normativ.

Si comisarul-sef al Garzii Nationale de Mediu, Silvian Ionescu, a propus suspendarea taxei pentru o perioada de cateva luni, din cauza ca 5.000 de oameni care lucreaza la firme producatoare de pungi de plastic risca sa devina someri, potrivit ziarului Gandul.

De la 1 ianuarie, odata cu introducerea ecotaxei pentru pungile din plastic, consumul de astfel de pungi a scazut cu o treime, lucru care obliga firmele producatoare sa isi trimita angajatii in somaj.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
76

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
84

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...

O nouă serie de voluntari pregătită să participe la misiuni, alături de pompierii botoșăneni! (foto)

astăzi, 17:21
90

32 de botoșăneni, cu vârste cuprinse între 16 – 52 de ani, sunt pregătiți să participe la misiuni, alături de pompieri. Aceștia au finalizat primele două etape din cadrul pro...