ATENȚIE! Camerele video pentru roviniete vor fi folosite pentru amendarea vitezomanilor

De asemenea, Poliția Română a primit 50 de noi aparate radar performante. Noile aparate radar ale Poliției Române pot depista mașini de la 1 kilometru distanță, iar abaterea maximă tolerată este de +/- 2 km pentru viteze de până la 100 km/h.

ATENȚIE! Camerele video pentru roviniete vor fi folosite pentru amendarea vitezomanilor

Poliţia Română a demarat un parteneriat cu Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere prin care va obţine acces la camerele de supraveghere folosite pentru verificarea rovinietelor. Conform parteneriatului, camerele de supraveghere vor fi folosite de poliţişti pe post de radar fix.

În zonele de interes pentru Poliţia Română vor fi montaţi în asfalt senzori corelaţi cu camerele de supraveghere. Aceşti senzori măsoară viteza cu care o maşină parcurge o anumită distanţă. La înregistrarea unei depăşiri a vitezei legale camera va surprinde momentul. Următorul pas constă în primirea amenzii acasă prin intermediul Poştei.

Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunța în 2015 că numărul camerelor video care depistează șoferii fără rovinietă a crescut la 74. La solicitarea avocatnet.ro CNAIR a trimis o listă cu amplasarea camerelor fixe care reflectă situaţia din anul 2015. Lista cu cele 74 de camere fixe pentru verificarea rovinietei este aici.


Poliția Rutieră primește 50 de radare noi, de tip pistol. Iată ce pot face acestea.

De asemenea, Poliția Română a primit resurse noi în lupta împotriva vitezomanilor. Astfel, polițiștii au fost dotați cu 50 de noi aparate radar performante, de tip LTI 20-20 TruCAM, informează Capital. Acestea sunt tip pistol, au cameră video HD, GPS şi pot detecta de la distanţă trăsăturile mașinii, numărul de înmatriculare, dar şi trăsăturile faciale ale şoferilor.

Noile aparate radar ale Poliției Române pot depista mașini de la 1 kilometru distanță, iar abaterea maximă tolerată este de +/- 2 km pentru viteze de până la 100 km/h.

Cum funcționează vedem în acest clip:
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...