Amenzi aplicate de polițiști în urma unor razii la mai multe firme!

Amenzi aplicate de polițiști în urma unor razii la mai multe firme!
Poliţiştii botoşăneni au desfăşurat, în această săptămână, activităţi suplimentare pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi liniştii publice. 

În intervale orare din zilele de 30.08 – 01 septembrie a.c., poliţiştii din municipiul Botoşani au organizat şi desfăşurat, suplimentar faţă de activităţile curente, acţiuni pe linia respectării normelor legale de comerţ, pentru prevenirea faptelor cu violenţă şi asigurarea ordinii şi liniştii publice.

La activităţi au participat 91 de poliţişti. Poliţiştii au efectuat verificări/controale în cazul a peste 150 de agenţi economici.

Au fost controlate în trafic, 69 de autovehicule. În mediile de interes, poliţiştii au legitimat 392 de persoane.
În perioada menţionată, au fost constatate 162 de abateri de natură contravenţională, pentru care sancţiunile cu amendă aplicate au însumat 67.750 de lei.

Dintre acestea, 61 au vizat abateri de la normele Legii nr.12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva actelor ilicite de comerţ, 87 de amenzi au fost aplicate pentru abateri rutiere, 8 pentru încălcarea legislaţiei de ordine publică.

De asemenea, ca măsuri complementare, poliţiştii au reţinut 12 permise de conducere şi un certificat de înmatriculare şi au fost confiscate bunuri în valoare de 1.700 de lei.

Acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii actelor de comerţ au desfăşurat şi poliţiştii Secţiei Rurale nr.3 Hlipiceni.

Aceştia au efectuat controale în pieţele din comunele Călăraşi şi Lunca, prilej cu care au constatat 12 abateri contravenţionale. 
Astfel, au fost aplicate 11 amenzi în cauntum total de 5.000 de lei pentru abateri de la normele Legii nr.12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva actelor ilicite de comerţ, precum şi o sancţiune în cuantum de 2.000 de lei, în conformitate cu Legea nr.171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.
   
Acţiunile poliţiştilor s-au desfăşurat suplimentar faţă de activităţile şi dispozitivele curente. La acestea au participat şi lucrători din cadrul IJJ Botoşani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Circulație în condiții de iarnă în toată Moldova. Care sunt drumurile cu restricții

Vineri, 23 Martie 2018
426

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași anunță că circulația pe drumurile naționale din zona Moldovei se desfășoară în condiții de iarnă în cea mai mare parte a reg...

Descindere de forţe aeriene în amfiteatrul Laurianului! FOTO

Vineri, 23 Martie 2018
237

Reprezentanţi cu funcţii înalte atât la propriu cât şi la figurat au prezentat laurienilor oferta educaţională a Forţelor Aeriene Române pentru anul şcolar ce va î...

20 de contracte de finanțare semnate de primarii din Botoșani, în prezența directorului AFIR! FOTO

Vineri, 23 Martie 2018
420

Directorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, Adrian Ionuț Chesnoiu, a fost prezent, vineri, la Botoșani, pentru a semna contractele de finanțare a proiectelor depuse de...