Președintele Consiliului Județean, în inspecție la mai multe obiective ale Nova Apaserv-FOTO

Președintele Consiliului Județean, în inspecție la mai multe obiective ale Nova Apaserv-FOTO
Gheorghe Sorescu, președintele Consiliului Județean Botoşani, a inspectat miercuri stația de epurare a apelor uzate din municipiul Dorohoi.

Deși prelucrează zilnic apa menajeră rezultată de la peste 35.000 de locuitori ai Dorohoiului, stația de epurare inaugurată recent în cel de-al doilea municipiu al județului de către SC Nova Apaserv SA deversează în râul Jijia ape reziduale mai curate chiar decât cea care curge în mod obișnuit prin albia râului.

Acest proces tehnologic a devenit posibil grație finalizării unei investiții de 7 milioane de euro, bani provenind din finanțări europene.

Președintele Consiliului Judeţean a constatat că investiția realizată într-un interval de 17 luni este perfect funcțională, respectând întru totul proiectul inițial și parametrii de mediu, contribuind din plin la creșterea standardelor de trai, a bunăstării dorohoienilor, care beneficiază astfel de un serviciu de cea mai bună calitate.
           
La întoarcerea spre Botoșani, Gheorghe Sorescu a vrut să vadă care este stadiul lucrărilor desfășurate în zona Leorda la noua magistrală de apă, care asigură alimentarea populației municipiului Botoșani. Noua magistrală va înlocui conducta veche de câteva decenii, supusă la numeroase avarii în ultimii ani din cauza alunecărilor de teren.

Președintele Consiliului Județean a discutat cu directorul Nova Apaserv, Gabriel Cârlan, şi acesta a precizat că lucrările respectă graficul contractat cu constructorul și că, în acest an, locuitorii municipiului Botoșani vor scăpa definitiv de grija întreruperii alimentării cu apă a locuințelor şi noua magistrală va fi funcțională.

Comunicat de presă






 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Festivalul Luminilor aduce veselia și fantezia la Botoșani și Săveni! (Foto)

astăzi, 16:06
32

Pentru toți botoșănenii și săvinenii acest festival este ca o gură de aer proaspăt în agitația cotidiană. Cu activități variate, spectacole captivante și o atmosferă plină de energ...

Activități de prevenție organizate de polițiștii din Botoșani în „Săptămâna prevenirii criminalității”!

astăzi, 15:14
19

Prin activitățile desfășurate, organizatorii își propun ca mesajul lor să ajungă la cât mai mulți cetățeni, în scopul de a conștientiza atât necesitatea adoptării u...

Ce presupune programul pentru dotarea fiecărei școli din municipiul Botoșani, proiect european câștigat de administrația Cosmin Andrei (Video)

astăzi, 14:01
66

Primarul Municipiului Botoșani, Cosmin Andrei a anunțat că în urma câștigării proiectului cu fonduri europene în domeniul educației prin Planul Național de Redresare și Rezil...