NOI acuzații aduse de procurorii DNA șefului IPJ Botoșani și șefului de la Resurse Umane!

NOI acuzații aduse de procurorii DNA șefului IPJ Botoșani și șefului de la Resurse Umane!
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au extins urmărirea penală faţă de şeful suspendat al Poliţiei botoşănene şi faţă de şeful suspendat al Serviciului Resurse Umane din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie pentru uz de fals şi fals intelectual.

Astfel, potrivit unui comunicat al Serviciului Teritorial Suceava al DNA, "în calitate de inspector şef al IPJ Botoşani, respectiv, în calitate de şef al Serviciul Resurse Umane din cadrul IPJ Botoşani, Cristian Augustin Cucoreanu şi Adrian Osolinschi, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au semnat în calitate de şef al inspectoratului şi respectiv de verificator, ca şef al SRU, Dispoziţia nr. I/599/29.12.2014, certificând prin semnătură unele aspecte nereale cuprinse în act.

Mai exact, anume că la baza emiterii dispoziţiei stă "procesul verbal din 29.11.2014 întocmit de comisia de identificare a personalului pretabil a ocupa o funcţie vacantă" deşi cunoşteau faptul că procesul verbal despre care se face trimitere în mod nereal în cuprinsul dispoziţiei nu exista în realitate. Mai mult, ce doi au folosit Dispoziţia nr. I/599/29.12.2014 cunoscând că este falsă, în vederea producerii consecinţei juridice, respectiv a promovării pe nedrept în funcţia vacantă de ofiţer specialist I în cadrul SICE , a inspectorului principal de poliţie Şuhan Cristian Cezar, se arată în comunicat.

Celor doi suspecţi li s-au adus la cunoştinţă, noile fapte şi încadrările juridice precum şi drepturile şi obligaţiile procesuale. Facem precizarea că orice persoană cercetată beneficiază de prezumţia de nevinovăţie până la pronunţarea unei hotărâri judecătoreşti definitive, susţin procurorii.

Cucoreanu și Osolinschi au început să aibă probleme cu legea în luna mai anul trecut, fiind acuzaţi de procurorii DNA de abuz în serviciu. 

Potrivit procurorilor, în calitate de Şef al Inspectoratului de poliţie Judeţean Botoşani, în virtutea funcţiei deţinute şi ca urmare a înţelegerii avute cu şeful  serviciului Resurse Umane din IPJ Botoşani, comisar şef Osolinschi Andrian,  de a numi într-o funcţie superioară pe inspector principal Şuhan Cristian Cezar, a emis  Dispoziţia  nr. I/599/29.12.2014, contrar Regulamentelor şi Ordinelor ce reglementează activitatea de personal în cadrul  MAI, dispoziţie de numire în funcţie  ce conţinea aspecte nereale referitoare la constituirea comisiei de identificare a personalului pretabil a ocupa o funcţie vacantă, numindu-l în această manieră pe inspectorul principal Şuhan Cristian în funcţia superioară de specialist I, comisar şef Cucoreanu Cristian Augustin  încălcându-şi astfel atribuţiile de serviciu. 

Citește mai multe: Cum s-au ocupat unele posturi din cadrul IPJ Botoşani! 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șefii MAI băgați în ședință de prefectul Sorin Cornilă: „Ne dorim ca efectivele de ordine publică să aibă o prezență vizibilă și activă în teren!” (foto)

astăzi, 15:48
49

Prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă, a convocat, luni, o ședință operativă cu șefii structurilor MAI din județ.La întălnirea de lucru au participat Comisar șef Costî...

Pui de bufniță salvat de jandarmii botoșăneni, după un apel la 112! (foto)

astăzi, 15:31
41

Prin grija jandarmilor botoșăneni, un pui de bufniță a ajuns pe mâini bune, la un cabinet veterinar din municipiul Botoșani, care a acceptat să îi îngrijească rănile produse,...

Femeie transportată la spital în urma unui accident produs pe o stradă din Botoșani! (foto)

astăzi, 15:15
316

O persoană a fost rănită în urma unui accident rutier produs pe strada Petru Rareș din municipiul Botoșani, luni după-amiază. În eveniment au fost implicate două autoturisme.La...