Primăria a perfectat contractul cu Victor Construct pentru locuințele sociale din Cișmea. Când încep lucrările!

Primăria a perfectat contractul cu Victor Construct pentru locuințele sociale din Cișmea. Când încep lucrările!
Municipalitatea botoșăneană a semnat, luni, un nou contract cu firma Victor Construct, care vizează construcția a 72 de locuințe sociale în cartierul ANL Cișmea, lucrarea fiind adjudecată în urma unei licitații.

Primarul Ovidiu Portariuc a precizat că în cursul săptămânii viitoare, după ce va fi constituită garanția de bună execuție, va fi semnat și ordinul de începere a lucrărilor.

Valoarea contractului este de 5,897 milioane de lei, plus TVA, finanțarea pentru realizarea acestei investiții fiind asigurată de Ministerul Dezvoltării.

“Termenul de execuţie a lucrărilor este de 12 luni. Aproximativ 8-9 luni au lucrat colegii de la Investiţii pentru pregătirea acestei documentaţii care a fost transmisă Ministerului Dezvoltării, care a fost avizată, licitată, cu problemele care au fost, ştiţi foarte bine, contestaţii... Până la umă s-a ajuns la această fază la care contractul a fost semnat şi constructorul se poate apuca de treabă de săptămâna viitoare", a declarat primarul Ovidiu Portariuc.

Întrebat despre antecedentele firmei Victor Construct în ceea ce privește construcția unor astfel de locuințe la Dorohoi, unde tavanul dintr-un apartament situat într-un bloc ANL s-a prăbușit, Portariuc a spus: Tocmai de asta cei de la Investiţii îşi iau măsuri pentru a proteja investiţia şi în cazul în care lucrările nu se ridică la calitatea cerută să recupereze banii.

În total, în cartierul Cișmea, vor fi construite șase blocuri cu 50 de apartamente cu două camere și 22 de garsoniere. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Suferința unui copil de 6 anișori: De la un accident banal, la confruntarea cu un inamic necruțător!

astăzi, 08:16
121

Părinții s-au alarmat și l-au dus la medic. Pentru că totul s-a întâmplat în timpul pandemiei, așteptarea pentru programare și diagnostic a fost o încercare grea.Dup...

Care este echipa care a vrut să îl ”fure” pe Andone și cum a răspuns antrenorul de la Botoșani!

astăzi, 07:48
353

Bogdan Andone e aproape să reușească o minune la FC Botoșani, formație pe care a preluat-o în iarnă, cu 12 puncte după 21 de etape.“Mi-a zis că mă salvează în decembrie...

După 20 de ani, coșmarul unui infirm obligat să cerșească și în Botoșani s-a terminat! (Video)

astăzi, 07:25
195

Un individ cu dublă cetățenie, română și moldovenească, este suspectat că a forțat o persoană vulnerabilă, cu infirmități grave, să cerșească timp de mai mulți ani.A fost pla...